Zoeken

Films en series bij jouw aanbieders

Handige lijsten

Een bron van inspiratie

Binnenkort te zien!

Wat kun je verwachten de komende tijd?

Laatste nieuws

Blijf op de hoogte

Toon alle resultaten

Turbo Review: Army of Thieves op Netflix

Recensie | 1 jaar geleden | Irma Tomas

©
Foto: Netflix
©
Foto: Netflix

In Army of Thieves moeten kluizen worden gekraakt en niet zomaar wat kluizen, nee, de meest legendarische bankkluizen ooit gemaakt. En daar is maar een geschikte kraker voor: Ludwig Dieter, die we nog kennen van Army of the Death.

Verhaal

Maar omdat Army of Thieves zich voor Army of the Death afspeelt, heet Ludwig hier nog Sebastian Schlencht-Wöhnert (Matthias Schweighöfer) en heeft hij een geestdodende baan op een Duitse bank. In zijn vrije tijd plaatst hij slecht bekeken video's op YouTube over zijn grote hobby, kluizen kraken. 

Op een dag krijgt hij een bericht van een mysterieuze dame die hem uitnodigt om zich bij haar bende bankovervallers aan te sluiten. De ambitieuze rovers zijn van plan om de vier kluizen van slotenmaker Hans Wagner te kraken: één voor elke epische opera van Richard Wagners legendarische Ring-cyclus. 

De bende vindt het nu de ideale tijd omdat iedereen is afgeleid door de zombie apocalyps die zich afspeelt in Las Vegas. 

Conclusie

Een ongelooflijke topfilm is Army of Thieves niet, er zijn al zoveel kluizenkrakersfilms dat er weinig verrassingen zijn. Maar toch valt er genoeg te genieten. Het personage van Matthias Schweighöfer, die de film ook regisseerde, is leuk en de film is vermakelijk genoeg om een goeie avond mee te beleven. 

Opmerkelijk

Na het succes van Army of the Death vroeg Netflix regisseur Zack Snyder om nog zo'n film. Daarom besloot de Amerikaan het personage van Ludwig Dieter een achtergrondverhaal te geven. En, we zien bijna geen zombies! 

Score

3 van de 5 sterren

Gerelateerde video