Zoeken

Films en series bij jouw aanbieders

Handige lijsten

Een bron van inspiratie

Binnenkort te zien!

Wat kun je verwachten de komende tijd?

Laatste nieuws

Blijf op de hoogte

Toon alle resultaten

Turbo Review: Het waargebeurde Pain Hustlers op Netflix

Recensie | 1 maand geleden | Irma Tomas

Na Dopesick op Disney+ en Pain Hustlers op Netflix is dit de derde titel binnen korte tijd over de pijnstillers-epidemie in de Verenigde Staten. Helaas is Pain Hustlers niet heel erg goed.

Het Verhaal
Emily Blunt speelt Liza Drake, een werkloze moeder van een jonge dochter die zich naar binnen praat bij een farmaceutische start-up die fentanyl, een vloeibare pijnstiller voor kankerpatiënten aan de man probeert te brengen die niet verslavend zou zijn. Het gaat niet best met het bedrijf maar dankzij de ambitie en charme van Liza doet de onderneming ineens wel goede zaken en stroomt het geld binnen. Maar de verkoopmethodes zijn niet helemaal legaal en dan ontdekt Liza ook nog dat de pijnstillers toch verslavend zijn en dat ze vreselijke drama's veroorzaken. Wat te doen?

Conclusie
Pain Hustlers probeert het serieuze onderwerp (het gaat om een waargebeurd verhaal) te mixen met de excessen van het overvloedige leven dat veel geld met zich meebrengt en die combinatie werkt niet zo goed omdat het serieuze gedeelte niet serieus genoeg is en het overvloedige gedeelte niet overvloedig genoeg. En daarmee blijft het een beetje vlak. Wel maakt de film pijnlijk goed duidelijk hoe de farmaceutische industrie en de artsen hun patiënten willens en wetens oplichtte en de hoofdrol van Emily Blunt mag er ook wezen. 

Score
2 van de 5 sterren