Zoeken

Films en series bij jouw aanbieders

Handige lijsten

Een bron van inspiratie

Binnenkort te zien!

Wat kun je verwachten de komende tijd?

Laatste nieuws

Blijf op de hoogte

Toon alle resultaten

Turbo Review: de bloedstollende jacht op een maffiabaas in Get Gotti op Netflix

Recensie | 1 maand geleden | Irma Tomas

In Get Gotti vertellen mensen van beide kanten van de wet over de jacht op de meest meedogenloze maffiabaas van de Verenigde Staten, John Gotti.

Het Verhaal

In 1985 is John Gotti de machtigste én de meest door politie geobserveerde man van New York. Zeker nadat hij Paul Castellano, de baas van de Gambino-maffia familie op straat in New York liet executeren zodat hij zelf de baas kon worden. Gotti keek toe hoe het gebeurde en inspecteerde na afloop eigenhandig het lichaam.

En zo werd Gotti het hoofd van de belangrijkste maffia-familie van de Verenigde Staten. Een familie die zijn tentakels in alle belangrijke bedrijfstakken van New York had zitten. De politie en het Openbaar Ministerie zette daarna alles op alles om Gotti ten val te brengen. Maar dat was niet eenvoudig.

Oordeel

Get Gotti wordt het leukst wanneer oud-handlangers van Gotti met duidelijk enthousiasme en heimwee vertellen over hun glorietijd als brute maffialeden en de af en toe gruwelijke misdrijven die ze op dagelijkse basis pleegden. Aan de andere kant heb je de smakelijke verhalen van oud FBI-agenten en leden van de Organised Crime Task Force (OCTF) die uitleggen welke capriolen ze moesten uithalen om Gotti en zijn maatjes op te rollen.

Onthutsend is met hoeveel genegenheid verschillende journalisten nog steeds spreken over Gotti. De maffiabaas mag dan charismatisch, immer goed gekleed en volgens sommige vrouwelijk sprekers aantrekkelijk zijn geweest, hij was tevens een nietsontziende moordenaar. Het lijkt alsof de sprekers in kwestie dat voor het gemak even zijn vergeten. 

Conclusie

3 van de 5 sterren