Zoeken

Films en series bij jouw aanbieders

Handige lijsten

Een bron van inspiratie

Binnenkort te zien!

Wat kun je verwachten de komende tijd?

Laatste nieuws

Blijf op de hoogte

Toon alle resultaten

Turbo Review: de misdaadserie Reacher op Amazon Prime Video

Recensie | 5 maanden geleden | Jorrit van Broekhoven

©
Foto: Amazon
©
Foto: Amazon

Jack Reacher is een personage uit de boeken van Lee Child: een voormalig officier van de militaire politie die door het land zwerft, mensen uit de problemen helpt en misdaden oplost. Er verschenen 26 boeken over Jack Reacher, waarvan er twee werden verfilmd. Vanaf 4 februari zie je op Amazon Prime Video ook een tv-serie over deze spierbundel met een goed stel hersens.

Het verhaal

Het verhaal van het eerste seizoen van Reacher is gebaseerd op het niet eerder verfilmde boek 'Killing Floor'. Jack Reacher (Alan Ritchson uit de serie Titans) arriveert in een klein plaatsje in Georgia, waar net een lichaam is aangetroffen. De sheriff vindt het wat erg toevallig en arresteert Reacher. Al snel blijkt de wandelende kleerkast een Sherlock Holmes-achtig talent te hebben voor het oplossen van misdaden, wat natuurlijk goed van pas komt.

Conclusie

Bij veel mensen is Jack Reacher een geliefd personage, en het is zeker lekker om te zien hoe hij met zijn vuisten korte metten maakt met criminelen en stomkoppen. De vecht- en actiescènes zien er er ook zeker goed uit in de serie. Toch kan Reacher als personage niet lang boeien, en dat komt ook wel een beetje door Ritchson, die maar over één gelaatsuitdrukking lijkt te beschikken. Agente Roscoe (Willa Fitzgerald) is daarom een welkome sidekick, en daarmee is Reacher best te genieten al je de afleveringen over een paar weken uitsmeert.

Opmerkelijk

In de Jack Reacher-films werd het personage uit de boeken gespeeld door Tom Cruise. De populaire ster was geen probleem voor de bioscoopbezoekers, maar de fans van de boeken plaatsten toch wat vraagtekens bij deze casting. In de boeken is Reacher een reus van bijna twee meter en ruim honderd kilo (voornamelijk spiermassa). De 1,70 meter lange Cruise schoot wat hen betreft tekort. Acteur Alan Ritchson komt dus een stuk dichter bij de Jack Reacher uit de boeken.

Score

3 uit 5 sterren

Vanaf vrijdag 4 februari staan de acht afleveringen van het eerste seizoen van Reacher op Amazon Prime Video.