Zoeken

Films en series bij jouw aanbieders

Handige lijsten

Een bron van inspiratie

Binnenkort te zien!

Wat kun je verwachten de komende tijd?

Laatste nieuws

Blijf op de hoogte

Toon alle resultaten

Turbo Review: Prey geeft Predator een originele draai op Disney+

Recensie | 9 dagen geleden | Jorrit van Broekhoven

©
Foto: Disney
©
Foto: Disney

De spannende actiefilm Prey is een prequel in de Predator-filmreeks en barst van de originele en bloedstollende momenten. Hij werd rechtsreeks uitgebracht op Disney+.

Dit artikel kwam tot stand in samenwerking met Disney+

Abonneer je nu op Disney+

Het verhaal

In 1719 is Amerika nog grotendeels een wildernis. De Comanche Naru (Amber Midthunder) probeert zich als jager te bewijzen, zodat ze mee kan met de andere krijgers van haar stam. Dan komt ze in de omgeving van daar nederzetting echter iets tegen dat ze nog niet eerder gezien heeft. Al snel is het de vraag wie de jager is en wie de prooi, want de vrijwel onzichtbare vijand beschikt over een indrukwekkend arsenaal aan geavanceerde wapens.

Prey
Prey

Amber Midthunder als Naru in Prey

Conclusie

Het was alweer een tijdje geleden dat we een écht spannende actiefilm zagen, en niet een flauw studioproduct met duurbetaalde sterren en afgezaagde humor. Hoewel Prey deel uitmaakt van de Predator-franchise is het niet zomaar een vervolg geworden. De setting is bijzonder origineel, en ook veel van de situaties waarin Naru belandt worden op een verrassende manier in beeld gebracht. Prey is een zeer geslaagde aanvulling op de filmreeks, maar ook als je de andere delen niet gezien hebt is hij prima te genieten.

Opmerkelijk

Na afloop van de film wordt het hele verhaal nog eens samengevat in een animatie tijdens de aftiteling. Als je even helemaal tot het einde blijft zitten, gebeurt er op het einde iets wat in de film zelf niet te zien was. Betekent dit dat de film nog een vervolg krijgt? Als dat zo is, vinden we dat helemaal niet erg! 

Prey
Prey

Score

4 van 5 sterren

Heb je na het zien van Prey zin gekregen om de andere Predator-films nog eens te bekijken? Dan vind je ook die allemaal op Disney+.

Abonneer je nu op Disney+

Prey

Actie | film | 2022

Programma logo

    Kijklijst

    Gezien

    Niet leuk

Meer informatie