Zoeken

Films en series bij jouw aanbieders

Handige lijsten

Een bron van inspiratie

Binnenkort te zien!

Wat kun je verwachten de komende tijd?

Laatste nieuws

Blijf op de hoogte

Toon alle resultaten

Turbo Review: Melige Mike Myers-lol in Netflix-serie The Pentaverate

Recensie | 12 dagen geleden | Jorrit van Broekhoven

©
Foto: Netflix
©
Foto: Netflix

Mike Myers, de Canadese komiek die in de jaren negentig veel succes had met zijn Wayne's World en Austin Powers-films, was de laatste jaren nog maar af en toe in een bijrol te zien. Hij maakt zijn comeback met de Netflix-serie The Pentaverate, waarmee hij zijn fans een groot plezier doet.

Het verhaal

De Canadese tv-verslaggever Ken Scarborough heeft zijn beste tijd gehad en heeft nog één kans om zijn baan te redden. Op een congres voor complotdenkers stuit hij op een wappie die hem op het spoor brengt van The Pentaverate: een geheim genootschap dat al sinds 1347 zijn immense invloed uitoefent om de wereld te besturen. Het verschil met bijvoorbeeld de Illuminati en de Reptilians? The Pentaverate is aardig.

Mike Myers in drie verschillende gedaantes

Conclusie

Net als in de Austin Powers-films neemt Myers in zijn zesdelige serie verschillende rollen voor zijn rekening, en de make-up effecten waarmee hij werd getransformeerd zijn grandioos. Het is een van de vele leuke aspecten aan The Pentaverate die de fans enorm zullen waarderen. Ook de voice-over van Jeremy Irons aan het begin van de afleveringen is hilarisch. Verder zijn er geslaagde gastoptredens van Ken Jeong, Keegan-Michael Key en Jennifer Saunders, en gaan de poep- en seksgrappen natuurlijk nooit vervelen. Ook aan de productie is aandacht besteed: de locaties zijn mooi, de special effects boven verwachting en de soundtrack werd gemaakt door de technogenieën van Orbital.

Komiek Ken Jeong in opnieuw een lekker irritante rol

Opmerkelijk

Eigenlijk is The Pentaverate een spin-off van een oudere Mike Myers-film genaamd So I Married an Axe Murderer. Hierin vertelt een vriend van de hoofdpersoon over een geheim genootschap dat bestaat uit het Britse koningshuis, het Vaticaan, de rijke families Gerry en Rothschild en Colonel Sanders van Kentucky Fried Chicken. Dit Pentaverate kan zichzelf uit de publiciteit houden omdat het eigenaar is van alle kranten. Deze dertig jaar oude grap heeft Myers nu dus uitgemolken tot een zesdelige serie, waarbij de leden van het genootschap wel zijn aangepast.

Score

3 uit 5 sterren (in een melige bui)

The Pentaverate

Komedie | serie | 2022

Programma logo

    Kijklijst

    Gezien

    Niet leuk

Meer informatie