Zoeken

Films en series bij jouw aanbieders

Handige lijsten

Een bron van inspiratie

Binnenkort te zien!

Wat kun je verwachten de komende tijd?

Guidinc. Awards

Alle info op een rijtje

Laatste nieuws

Blijf op de hoogte

Checken of Skippen: het drama Palmer met Justin Timberlake op Apple TV+

Recensie | 3 maanden geleden | Irma Tomas

©
Foto: Apple TV+
©
Foto: Apple TV+

Streamingdienst Apple TV+ is misschien nog niet zo bekend bij het grote publiek, maar het bedrijf timmert wel aan de weg met originals zoals de film Palmer met Justin Timberlake in de hoofdrol.

Dat popster Justin Timberlake aardig kan acteren liet hij al eerder zien in The social network, In time en Friends with benefits. Aan Palmer te zien, vond hij het tijd voor het zwaardere werk. Timberlake speelt Eddie Palmer, een man die net 12 jaar heeft gezeten voor inbraak en zware mishandeling en nu zijn leven weer op de rit moet zien te krijgen. 

Louisiana

Palmer keert terug naar de plek waar hij opgroeide, een klein plaatsje in Louisiana en trekt in bij zijn oma die hem gedeeltelijk opvoedde. Als iedereen weet dat je net uit de bak komt, is het lastig om opnieuw te beginnen, maar Palmer (zoals hij het liefst genoemd wordt) vindt al vrij snel een nieuwe baan als conciërge op de plaatselijke basisschool. 

Sam 

Het enige irritante is dat hij zijn huis niet alleen hoeft te delen met zijn oma, maar ook met het zoontje van de vrouw die een trailer huurt op het terrein van zijn oma. De moeder van Sam is een junk en heeft nogal eens de neiging weken achtereen te verdwijnen met haar asociale vriendje. Tijdens die perioden komt Sam bij de oma van Palmer wonen. Geheel tegen de zin van Palmer. 

Prinsessen

Sam is nogal een buitenbeentje. Hij kijkt het liefst naar een kinderprogramma over prinsessen en is niet vies van een beetje make-up, iets wat niet bij iedereen in de smaak valt in een dorp in het diepe Zuiden van de VS. 

Aantrekkelijke lerares

Na een tragische gebeurtenis is de uitermate chagrijnige Palmer (maar dat zouden wij na 12 jaar gevangenis misschien ook zijn) ineens alleen verantwoordelijk voor Sam en groeien de twee naar elkaar toe. Dat laatste gebeurt ook met de aantrekkelijke lerares van Sam. 

Justin Timberlake

Timberlake brengt het er redelijk vanaf in zijn eerste dramatische rol al laat hij ook zien geen top-acteur te zijn. De emoties blijven nogal aan de oppervlakte en het is moeilijk te bepalen of er meer inzit. De ontwapenende Sam (Ryder Allen, die sprekend lijkt op een jonge Liliane Ploumen) maakt wat dat betreft veel goed. 

Alle blanken zijn slecht

In Palmer zie je het diversiteitsdenken dat momenteel heerst in Amerika heel goed terug. Niet alleen speelt een genderneutraal kind in de hoofdrol, alle zwarte personages zijn zonder uitzondering fatsoenlijke, intelligente mensen terwijl alle blanken junkies, white trash, intolerant of gewoon onuitstaanbaar zijn. En dat is een tikje irritant. 

Een beetje hartverwarmend

Het verhaal van Palmer is ook niet bijster origineel, maar daar staat tegenover dat de film het goed bedoelt. Het is allemaal lief en zelfs lichtelijk hartverwarmend. En dat maakt veel goed. Maar niet alles. 

Conclusie

- voorspelbaar
- langzaam
+ het kind is leuk
+ je wilt 'm toch afzien

Score

IMDb: 7,3
Rotten tomatoes (audience score): 90%
Guidinc: 2,5 van de 5 sterren

Checken of skippen

Checken, maar het is kantje boord

Palmer

drama | film | 2021

Programma logo

    Kijklijst

    Gezien

    Niet leuk

Meer informatie