Zoeken

Films en series bij jouw aanbieders

Handige lijsten

Een bron van inspiratie

Binnenkort te zien!

Wat kun je verwachten de komende tijd?

Laatste nieuws

Blijf op de hoogte

Toon alle resultaten

Checken of Skippen: Ozark seizoen 4 deel 1 op Netflix

Recensie | 4 maanden geleden | Irma Tomas

©
Foto: Netflix
©
Foto: Netflix

Het begin van het einde van Ozark is aangebroken en de Byrdes gaan weer een stapje verder om hun hoofd boven water te houden in een criminele wereld.

Ooit waren Marty (Jason Bateman), Wendy (Laura Linney)en kinders Charlotte en Jonah brave burgers. Ze werden geheel buiten hun schuld om gedwongen tot het witwassen van drugsgeld voor een kartel. Weet je nog? Dat is lang geleden. Marty en Wendy groeiden uit tot gewetenloze criminelen die tot alles bereid zijn om te overleven. 

Lees ook: Wanneer staat Ozark seizoen 4 deel 2 op Netflix?

Neef Javi

Dit eerste deel van het laatste seizoen (de resterende 7 afleveringen komen later dit jaar op Netflix) begint meteen waar het derde eindigde. Helen Pierce wordt vermoord door Omar Navarro waardoor ze nu direct aan hem rapporteren. Omar wil uit het familiekartel stappen en dat moeten Wendy en de eeuwig onverstoorbare Marty voor hem regelen. Ze krijgen ook te maken met neefje Javi die zo mogelijk nog slechter is dan zijn oom.

Ruth Langmore

Thuis zorgt Darlene voor problemen omdat ze heroïne blijft produceren, tegen de uitdrukkelijke wens van het kartel in. En dat doet ze met hulp van vriendje Wyatt en met Ruth Langmore, de vroegere compagnon van Marty met wie ze een haat-liefde verhouding heeft. 

Veel op het bordje

Daarnaast is er ook nog een bemoeizuchtige privé-detective, een nieuwe sheriff en een opstandige zoon die het leven van Marty en Wendy nog ingewikkelder maken. De twee hebben zoveel op hun bordje dat je als kijker ongelooflijk dankbaar bent dat je gewoon op kantoor werkt en de grootste zorg is wat er die avond op tafel moet komen. Een saai, overzichtelijk leven is ook wat waard.

Hoe loopt dit af?

Het plan van Marty en Wendy is -om net als Omar- straks vrij te zijn van hun criminele leven en met schone lei opnieuw te beginnen. Maar hoe dan? En hoe kunnen ze nog met zichzelf leven na het spoor van vernieling dat ze hebben achtergelaten? De twee hebben nog 7 afleveringen om dat vraagstuk op te lossen en wij kunnen niet wachten om het te zien. 

Conclusie

+ Ozark is een van de beste series van de laatste jaren
+ Jason Bateman en Laura Linney spelen de sterren van de hemel

Score

4 van de 5 sterren

Checken of Skippen?

Checken!

Ozark

Misdaad | serie | 2017

Programma logo

    Kijklijst

    Gezien

    Niet leuk

Meer informatie