Zoeken

Films en series bij jouw aanbieders

Handige lijsten

Een bron van inspiratie

Binnenkort te zien!

Wat kun je verwachten de komende tijd?

Laatste nieuws

Blijf op de hoogte

Toon alle resultaten

Checken of Skippen: de documentaire OnlyFans Uncovered op Videoland

Recensie | 7 maanden geleden | Irma Tomas

©
Foto: Videoland
©
Foto: Videoland

BH uit, broekje uit en cashen maar. Daar komt het op neer bij OnlyFans. De driedelige documentairereeks OnlyFans Uncovered op Videoland volgt een achttal Nederlanders dat een dikke boterham verdient op het platform.

OnlyFans werd onlangs bekend bij een groot publiek toen bleek dat de bij GTST in ongenade gevallen soapie Ferry Doedens tegenwoordig goed geld maakt door in z'n nakie op het platform te staan. Hij gaf er zelfs, een tikje beschaamd, tekst en uitleg over aan tafel bij Jinek. 

Creators

De creators (want zo heten de mensen die foto's en films op OnlyFans zetten in het jargon) in deze docuserie generen zich helemaal nergens voor. Integendeel. Ze zijn trots op hun werk, hun lichaam en de pegels die ze ermee verdienen dankzij hun fans. 

Levy van Wilgen

De koning van de Nederlandse creators is de 24-jarige Levy van Wilgen die goed is voor 65.000 euro per maand. Ja, denk daar nog maar eens aan als je weer een dag hebt zitten te zwoegen als stratenmaker of verpleegster. Levy krijgt per maand een jaarsalaris door zwoel kijkend in z'n onderbroek te staan. 

150 euro per maand

Natuurlijk verdienen lang niet alle OnlyFans-creators zulke bedragen. Volgens een socioloog die kort wordt opgevoerd, is het voor de meeste mannen en vrouwen op het platform sappelen geblazen omdat de concurrentie enorm is. Het gros komt niet verder dan 150 euro per maand.

Die zien we niet terug in de Videoland-docu. Dat is jammer, want de tegenstelling tussen de succesnummers en de ploeteraars had OnlyFans Uncovered veel interessanter gemaakt. De 31-jarige Marvin is veruit de minst verdienende van het stel met 800 euro per maand. Daarvoor maakt Marvin wel harde porno, maar dat vindt ie helemaal prima. Of hij er nog een baantje bij heeft, vertelt het verhaal niet. 

Hard werken?

De documentairemakers benadrukten vooraf dat we zouden zien hoe hard de creators moesten werken voor hun geld, maar dat gedeelte komt niet heel erg uit de verf. Ze besteden inderdaad een hele werkweek aan foto's, filmpjes, marketing en chatten met fans. Maar dat lijkt me toch het minste wat ze kunnen doen voor al dat geld. De creators in de docu lijken hoe dan ook allemaal zeer tevreden met hun leven. Dit is hun droombaan en neem ze dat eens kwalijk.

Deze recensent gaat na het maken van dit artikel serieus nadenken over een carrièreswitch. 

Conclusie

- Alleen maar succes zien is niet leuk. We willen ook de ploeteraars.
- Het zou leuk zijn geweest om meer fans te horen. Want waarom betalen ze om iemand in z'n onderbroek te zien?
+ Interessant kijkje in een nogal onbekende wereld

Score: 

Guidinc.: 3 van de 5 sterren

Checken of Skippen?

Checken