Zoeken

Films en series bij jouw aanbieders

Handige lijsten

Een bron van inspiratie

Binnenkort te zien!

Wat kun je verwachten de komende tijd?

Laatste nieuws

Blijf op de hoogte

Toon alle resultaten

Checken of skippen? Het tweede seizoen van Only Murders in the Building is weer heerlijk!

Recensie | 1 maand geleden | Jorrit van Broekhoven

©
Foto: Disney
©
Foto: Disney

Is het echt nodig om van elke serie een tweede seizoen te maken? Waarschijnlijk niet. Was het nodig om een tweede seizoen te maken van Only Murders in the Building? Absoluut! Want we hebben Charles, Oliver en Mabel enorm gemist, en het nieuwe seizoen op Disney+ is weer in één woord heerlijk.

Dit artikel kwam tot stand in samenwerking met Disney+

Kijk hier meteen Only Murders in the Building

In het vervolg op de misdaadcomedy Only Murders in the Building zitten onze drie helden in een lastig parket. De gepensioneerde acteur Charles Haden-Savage (Steve Martin), de ijdele theaterregisseur Oliver Putnam (Martin Short) en hun jonge vriendin Mabel Mora (Selena Gomez) losten in het eerste seizoen een moord op met hun true crime podcast. Dit keer probeert echter iemand ons drietal een nieuwe moord in de schoenen te schuiven. Plaats van handeling is weer het luxe appartementengebouw Arconia, dat heel wat geheimen blijkt te verbergen.

Selena Gomez, Martin Short en Steve Martin in Only Murders in the Building

Only Murders in the Buildling

Een van de dingen die zo heerlijk zijn aan een tweede seizoen, is dat de introductie van de hoofdpersonen al achter de rug is en het verhaal dus meteen in volle vaart van start kan. Het drietal gaat dit keer op zoek naar de moordenaar van Bunny (Jayne Houdyshell), de dictatoriale voorzitter van de vereniging van eigenaren, die we in een aflevering vol flashbacks van een heel nieuwe kant leren kennen. Only Murders in the Building zit opnieuw barstensvol stekelige en hartverwarmende interacties tussen de hoofdpersonen, maar duikt ook dieper in het verleden van Charles en de raadselachtige achtergrond van Mabel, die kennis maakt met de al even raadselachtige Alice (een rol van Cara Delevigne).  

Bijrollen

Natuurlijk beginnen Charles, Oliver en Mabel ook een tweede seizoen van hun podcast, en dat levert komische uitspraken op als "Je kunt we zien dat we aan ons tweede seizoen bezig zijn". Only Murders in the Building speelt graag met de vertelvorm, zit vol knipogen en grapjes voor de fans (Gut Milk) en is overduidelijk met veel plezier gemaakt. Misschien maakt dat de serie zo aanstekelijk. Het tweede seizoen van Only Murders in the Building geeft de fans precies wat ze willen. Natuurlijk de drie hoofdpersonen, maar ook de andere kleurrijke types die het gebouw Arconia bevolken. Ook komen er verschillende leuke gastrollen bij, zoals Shirley MacLaine als nare oude dame en Amy Shumer als een irritante versie van zichzelf. 

Shirley MacLaine (links) en Amy Shumer (tweede van rechts) in Only Murders in the Building

Verzorgd

Net als in het eerste seizoen is de productie weer tot in de puntjes verzorgd, met schitterende interieurs en geweldige outfits voor de spelers. Toen ook Charles' stuntvrouw Sazz Pataki (Jane Lynch) weer voorbij kwam, hadden we eigenlijk niets meer te wensen over. Behalve natuurlijk een derde seizoen. En misschien een gastrol van Chevy Chase?

Disney+

De eerste twee afleveringen van het tweede seizoen staan op dinsdag 28 juni op Disney+, en daarna komt er wekelijks een nieuwe aflevering bij. Daarmee krijgen we de afleveringen van dit seizoen op precies hetzelfde moment te zien als de Amerikaanse kijkers van Disneys streamingdienst Hulu. Totaal heeft het tweede seizoen tien delen.

Checken of skippen?

Checken!

Check alle series op Disney+

Only Murders in the Building

Drama | serie | 2021

Programma logo

    Kijklijst

    Gezien

    Niet leuk

Meer informatie