Zoeken

Films en series bij jouw aanbieders

Handige lijsten

Een bron van inspiratie

Binnenkort te zien!

Wat kun je verwachten de komende tijd?

Laatste nieuws

Blijf op de hoogte

Toon alle resultaten

Checken of Skippen: de Netflix-serie On the Verge

Recensie | 11 maanden geleden | Irma Tomas

©
Foto: Netflix
©
Foto: Netflix

Netflix maakt buitengewoon veel series met tieners in de hoofdrol. On the Verge is wat dat betreft een verademing Daarin zijn vrouwen van halverwege de veertig te zien. Maar dat maakt het nog geen goede serie.

On the Verge is een project van de Franse actrice Julie Delpy (Before Sunrise) die de serie schreef en regisseerde. Bovendien speelt ze een hoofdrol als Justine, een van vier vriendinnen van middelbare leeftijd in Los Angeles. Ell (Alexia Landeau), Ann (Elisabeth Shue) en Yasmin (Sarah Jones). 

Julie Delpy

Het was de uitdrukkelijke wens van Julie Delpy om vrouwen van middelbare leeftijd eens een podium te geven in plaats van mannen, of van jong grut. Maar dan had het geholpen wanneer Julie een beter script had geschreven in plaats van dit misbaksel.

Vervelende vrouwen

In On the Verge zijn alle vrouwen hysterisch, vervelend, vulgair, of ze laten zich verbaal mishandelen door hun echtgenoot. Dat laatste gaat op voor de succesvolle restauranteigenaar Justine die een hele nare man heeft. Ell is arm, labiel en heeft drie kinderen van drie echtgenoten. Die kinderen zijn respectievelijk zwart, blank en Aziatisch, want het moet natuurlijk wel politiek correct zijn.

Politiek correct

Ann is altijd stoned, wat best gek is voor een vrouw met een succesvol eigen bedrijf. En Yasmin is een zwarte moslima, die getrouwd is met een blanke man en zich afvraagt waar zij past in deze witte wereld (want het moet natuurlijk wel woke zijn). 

On the Verge probeert al die zaken te brengen met een dosis humor, maar omdat dat geen humor om te lachen is, blijft er vrij weinig over. 

Conclusie

- On the Verge is goed bedoeld maar slaat de plank volledig mis 
- De actrices in de hoofdrollen zijn allemaal goed, maar hier verspillen ze hun talent
- Als kijker wens je niemand zulke vriendinnen toe
+ Eindelijk eens een serie met vrouwen van middelbare leeftijd

Score

IMDb: 5,6
Guidinc. 2 van de 5 sterren

Checken of Skippen?

Skippen