Zoeken

Films en series bij jouw aanbieders

Handige lijsten

Een bron van inspiratie

Binnenkort te zien!

Wat kun je verwachten de komende tijd?

Laatste nieuws

Blijf op de hoogte

Toon alle resultaten

Turbo-Review: de Netflix-docu Bob Ross: Happy Accidents, Betrayal & Greed

Recensie | 11 maanden geleden | Irma Tomas

©
Foto: Netflix
©
Foto: Netflix

Bob Ross, de man die groot werd dankzij zijn 'happy little clouds' en zijn onverbeterlijke optimisme werd na zijn dood ongelooflijk genaaid door een stel geldwolven. Dat is te zien in de zeer interessante documentaire Bob Ross: Happy Accidents, Betrayal & Greed op Netflix. 

Verhaal

Bob Ross is na Rembrand en Vincent van Gogh misschien wel de bekendste schilder aller tijden. De man met het afrokapsel leerde honderdduizenden mensen bergen en meren schilderen in zijn tv-programma The Joy of Painting. Maar zoals de titel van de documentaire al zegt, waren het niet alleen maar 'happy accidents' die de klok sloegen. Het talent van Bob werd herkend door Alice en Walter Kowalski die een geldmachine zagen in de charismatische goedzak. 

Conclusie

Hoe de zakenpartners dat op slinkse wijze aanpakten, vertellen o.a. de zoon van Bob en zijn oude vrienden in deze documentaire die van begin tot eind blijft boeien. Maar niet iedereen durfde zijn mond open te doen, de Kowalski's zijn namelijk gek op rechtszaken. 

 

Opmerkelijk

De meest opzienbarende openbaring uit de documentaire vond deze recensent de onthulling dat de afro van Bob een permanentje betrof. 

Score

4 van de 5 sterren

Checken of Skippen?

Checken