Zoeken

Films en series bij jouw aanbieders

Handige lijsten

Een bron van inspiratie

Binnenkort te zien!

Wat kun je verwachten de komende tijd?

Guidinc. Awards

Alle info op een rijtje

Stem nu!

Nomineer jouw favoriete filmquote!

Laatste nieuws

Blijf op de hoogte

Checken of skippen: Netflix-serie Bridgerton

Recensie | 4 maanden geleden | Irma Tomas

©
Foto: Netflix
©
Foto: Netflix

Seriekoningin Shonda Rhimes maakte Bridgerton voor Netflix. Een kostuumdrama met heel veel seks.

Het begint vrij zedig in Bridgerton. We belanden in op de huwelijksmarkt van de upper class in het Londen van begin 19de eeuw toen het de belangrijkste taak van welgestelde jonge vrouwen was een welgestelde man aan de haak te slaan. 

Daphne Bridgerton

En zo betreedt Daphne Bridgerton (Phoebe Dynevormet) met tal van leeftijdgenoten de arena van de dansavonden waarbij de dames elkaar ongeveer naar het leven staan om de juiste vrijgezel te schaken. Gelukkig is Daphne zeer begeerlijk en lijkt niets haar in de weg te staan die man te scoren, wat kinderen te baren en verder achterover te leunen. 

Julie Andrews

Maar natuurlijk komen er kinken in de kabel. Daphne dreigt door een roddelaarster met de stem van Julie Andrews en haar broer alsnog te eindigen met een engerd in wie ze helegaar geen zin heeft en maakt een deal met de knappe graaf van Hastings (Regé-Jean Page). Hij wil nooit trouwen maar kan Daphne goed gebruiken om alle bemoeizuchtige moeders uit de buurt te houden, terwijl zij hem nodig heeft om alsnog aan een leuke man te komen. 

Seks

Natuurlijk worden ze stapelverliefd op elkaar en dat leidt tot seks. Heel veel seks. In alle standjes.  En ook de broers van Daphne lusten er wel pap van op allerlei spannende feestjes, in bordelen en met hun maîtresses. 

Bridgerton is gebaseerd op de boekenreeks van Julia Quinn en werd gemaakt door Shonda Rhimes die series als Grey's anatomy, Private practice en How to get away with murder op haar naam heeft staan. Bridgerton is de eerste serie die Rhimes afleverde voor haar exclusieve contract voor Netflix. 

Bouquetreeks

Net als de andere series van de regisseuse is Bridgerton een soap. Soms heel vermakelijk, soms heel oppervlakkig en cliché. Zo zijn daar de bekende twee lelijke zusjes uit een rivaliserende familie (Assepoester) en Daphne heeft ook nog een zusje dat schrijfster wil worden in plaats van kinderen baren (Little women). Maar allemaal zitten ze vast in het Victoriaanse keurslijf.

Al met al is Bridgerton een Bouquetreeksje dat verdraaid lekker wegkijkt. En Julia Quinn schreef acht boeken over de Bridgertons, dus waarschijnlijk zitten we nog wel even opgescheept met de familie. 

Conclusie

+ Je bent binnen een poep en een scheet door het seizoen heen. 
+ Het is altijd fijn om naar knappe mensen en overdadige jurken te kijken.
- Iets meer diepgang was welkom geweest.

Score

IMDb: 7,1
Rotten tomatoes: 94% van de critics en 89% van het publiek
Guidinc.: 3 van de 5 sterren

Bridgerton

drama | serie | 2020

Programma logo

    Kijklijst

    Gezien

    Niet leuk

Meer informatie