Zoeken

Films en series bij jouw aanbieders

Handige lijsten

Een bron van inspiratie

Binnenkort te zien!

Wat kun je verwachten de komende tijd?

Guidinc. Awards

Alle info op een rijtje

Laatste nieuws

Blijf op de hoogte

Checken of skippen: comedyserie Mythic Quest: Raven’s Banquet op Apple TV+

Recensie | 5 maanden geleden | Jeroen de Goeij

©
Foto: Apple
©
Foto: Apple

De verrassend leuke comedyserie Mythic Quest: Raven's Banquet op Apple TV+ speelt voor het grootste deel op kantoor van een gamebedrijf. Een soort The Office voor de nieuwe generatie, maar dan net even anders.

Als jullie ons vragen voor welke serie je een abonnement op Apple TV+ moet nemen, dan zeggen wij meteen: Ted Lasso! En als je er dan toch bent, kijk dan ook naar Mythic Quest: Raven’s Banquet. Een verrassend leuke comedyserie die speelt in de wereld van de gameproducenten.

Lees ook:
Onze review van Ted Lasso op Apple TV+

Gamebedrijf

De hitgame Mythic Quest staat vlak voor een nieuwe uitbreiding, maar dat lijkt het creatieve genie niet te deren. Ian Grimm (Rob McElhenney) heeft een ego zo groot als Mount Rushmore en drijft werkelijk iedereen in het team tot waanzin met zijn creatieve invallen.

Alsof het spelen met de deadline nog niet genoeg is zorgen een piepjonge influencer, een groep nazi-gamers en een anonieme hacker voor nog meer spanningen.

Op kantoor bij de makers van Mythic Quest. In het midden, met baard, visionair Iann Grimm (Fotocredit: Apple)

Seizoen 2 op Apple TV+

Mythic Quest: Raven’s Banquet is een slimme, energieke comedyserie die goed ingevoerd is in de wereld van de videogames. Wij kunnen niet wachten op seizoen 2, dat gelukkig al aangekondigd is door Apple. De nieuwe afleveringen worden verwacht in februari 2021.

Bonus: corona-aflevering

Aflevering 10 verscheen als bonus middenin de corona-pandemie en heeft bijna helemaal de vorm van Zoom-meetings.

Net als kantoorwerkers in de rest van de wereld probeerden de teamleden van Mythic Quest via het beeldscherm contact met elkaar te houden en gezond te blijven. En inderdaad, dat gaat niet iedereen even goed af. 

Mythic Quest

Er zijn zeker meer comedyseries die op kantoor spelen, maar dankzij de cast, de personages en de moderne verpakking stijgt Mythic Quest: Raven’s Banquet een stuk boven het gemiddelde uit.

Fun fact: Oscarwinnaar

In de rol van de oudere schrijver zien we veteraan F. Murray Abraham, die in 1984 een Oscar won voor zijn hoofdrol in Amadeus en ook regelmatig opdook in Homeland.

Oscarwinnaar F. Murray Abraham (rechts) in Mythic Quest: Raven's Banquet (Fotocredit: Apple)

Conclusie

+ Leuke comedyserie dankzij de cast en de moderne setting
+ Enkele afwijkende afleveringen die goed uitpakken
- Weer een comedyserie die speelt op kantoor

Score

Rotten Tomatoes Audience Score: 86%
IMBb-rating: 7.6
Guidinc. Rating: 4 van de 5 sterren

Kijktips 

Als je hierna zin hebt in een andere comedyserie raden wij Silicon Valley op HBO/Ziggo aan of Ted Lasso op Apple TV+. Of anders de spannende serie Tehran op Apple TV+

Programma logo

    Kijklijst

    Gezien

    Niet leuk

Meer informatie