Zoeken

Films en series bij jouw aanbieders

Handige lijsten

Een bron van inspiratie

Binnenkort te zien!

Wat kun je verwachten de komende tijd?

Laatste nieuws

Blijf op de hoogte

Toon alle resultaten

Turbo Review: de musical Tick... Tick... Boom! op Netflix

Recensie | 6 dagen geleden | Irma Tomas

©
Foto: Netflix
©
Foto: Netflix

Veel tragischer dan het lot van Jonathan Larson bestaat niet. De theaterschrijver overleed de dag voor de musical die hem beroemd zou maken en regisseur Lin-Manuel Miranda (van Hamilton) maakt met Tick.. Tick... Boom! een ode.

Het verhaal

Tick... Tick... Boom! is gebaseerd op de autobiografische one-man show van Jonathan Larson die hem laat zien als ploeterende musicalschrijver in New York. Larson zette acht jaar lang alles opzij om zijn  futuristische science-fiction musical aan de man te brengen. Een project dat op niks uitdraaide. De film gaat heen en weer tussen dat verhaal en de one-man show die hetzelfde vertelt maar dan zingend. 

Conclusie

Hoofdrolspeler Andrew Garfield (The Amazing Spider-Man) zet een knap staaltje neer als de bezeten Larson die koste wat kost door wil breken voordat hij dertig is. Garfield is energiek, passievol en hij kan verdomd aardig zingen. Je moet wel echt van musical houden, wil je deze film kunnen waarderen. 

Opmerkelijk

Jonathan Larson stierf in 1996 onverwacht op 35-jarige leeftijd aan een aneurysma (verwijding) aan zijn aorta. De musical Rent zou twaalf jaar lopen en is daarmee een van de succesvolste ooit op Broadway. Het is behoorlijk zuur dat Larson nooit zou weten hoe succesvol hij werd. 

Score 

3 van de 5 sterren

Checken of Skippen?

Checken (als je van musicals houdt tenminste)

 

tick, tick...BOOM!

Musical | film | 2021

Programma logo

    Kijklijst

    Gezien

    Niet leuk

Meer informatie