Zoeken

Films en series bij jouw aanbieders

Handige lijsten

Een bron van inspiratie

Binnenkort te zien!

Wat kun je verwachten de komende tijd?

Laatste nieuws

Blijf op de hoogte

Toon alle resultaten

Checken of Skippen: de bovennatuurlijk serie Manifest op Netflix

Recensie | 14 dagen geleden | Irma Tomas

©
Foto: Netflix
©
Foto: Netflix

De serie Manifest is een enorme hit op Netflix. De streamingdienst kocht de rechten over van NBC en dat lijkt een prima zet. 

NBC maakte al drie seizoenen over de passagiers van een vliegtuig dat met vijf jaar vertraging aankwam. Daarna vond de zender het welletjes, maar dat pikten de fans niet. Met succes, want Netflix zag wel brood in Manifest. En bij genoeg nieuwe kijkers, plakt Netflix er nog een reeks achteraan. De eerste twee seizoenen staan nu op de streamingdienst.

Montego Air 828

Manifest start intrigerend met de passagiers van vlucht Montego Air 828 van Jamaica naar New York die een korte maar hevige turbulentie voor hun kiezen krijgen. Vervelend, maar verder niets aan de hand. Totdat ze aankomen in New York en blijkt dat ze vijf en een half jaar foetsie waren en doodgewaand. Zie dan nog maar eens wat van je leven te maken. 

Ben en Michaela Stone

Centraal staan broer en zus Ben (Josh Dallas) en Michaela Stone (Melissa Roxburgh) die grote moeite hebben zich weer aan te passen. De vrouw van Ben moet kiezen tussen haar echtgenoot en nieuwe vriend en de verloofde van Michaela is inmiddels getrouwd met haar beste vriendin. Daarnaast horen de twee ook nog eens stemmen in hun hoofd die opdrachten geven. 

Roeping

Ze zijn niet de enigen met dit euvel, verschillende passagiers van vlucht 828 hebben last van  stemmen en visioenen. En dat ontgaat ook de overheid niet, die onder leiding van een geheimzinnige majoor, maar al te graag experimenten uitvoert op de passagiers. 

Complot

En daar gaat het naarmate de afleveringen duren een beetje mis met Manifest. Het complot wordt steeds groter en net als je denkt dat een oplossing in zicht is, gaat er nog een schepje bovenop. Net zo lang tot je door de bomen het bos niet meer ziet. En dat is nog maar seizoen 1! 

Conclusie

- Het lijkt wel of de schrijvers pas halverwege bedachten dat de serie ergens naar toe moet werken en dat ze sindsdien aan het improviseren zijn geslagen
- Alle personages blijven veel te oppervlakkig
+ Als je verder niets te doen hebt, is het best amusant tijdverdrijf (in het begin)

Score

2 van de 5 sterren