Zoeken

Films en series bij jouw aanbieders

Handige lijsten

Een bron van inspiratie

Binnenkort te zien!

Wat kun je verwachten de komende tijd?

Laatste nieuws

Blijf op de hoogte

Toon alle resultaten

Turbo Review: Pixar-animatiefilm Luca op Disney Plus

Recensie | 5 maanden geleden | Jeroen de Goeij

Alweer een Pixar-film die de bioscoop niet haalt! Sterker nog: Luca is meteen en zonder extra VIP-betaling te zien op Disney Plus.

Verhaal

Onderwater is Luca een zeemonster, maar op het strand verandert hij in een gewone jongen. Luca beleeft een onvergetelijke zomer, met nieuwe vrienden, spanning en plezier.

Conclusie

Deze animatiefilm van Pixar is een explosie van kleur, licht en zon. Een regelrechte minivakantie waarvan je spontaan een ticket naar de Italiaanse Rivièra wil boeken. Het verhaal is ook al zo hartverwarmend, want wie houdt er nu niet van echte vriendschappen en een prachtige zomer?

Maar waarom dan toch maar 4 van de 5 sterren? Luca doet ook een beetje aan recycling, zodat het voelt alsof je sommige momenten al eens eerder gezien hebt. Wat overblijft is een leuk, energiek, gevoelig en prachtig geanimeerd zomeravontuur voor het hele gezin.

Opmerkelijk

Na het fantastische Soul is dit de tweede lange film van Pixar die geen bioscooprelease krijgt en op streamingdienst Disney Plus in première gaat. Meteen voor alle abonnees, dus zonder extra VIP-betaling. 

Score

4 van de 5 sterren

Checken of Skippen? 

Checken, andiamo!

Luca

Animatie | film | 2021

Programma logo

    Kijklijst

    Gezien

    Niet leuk

Meer informatie