Zoeken

Films en series bij jouw aanbieders

Handige lijsten

Een bron van inspiratie

Binnenkort te zien!

Wat kun je verwachten de komende tijd?

Laatste nieuws

Blijf op de hoogte

Toon alle resultaten

Checken of Skippen: de avonturenfilm Love and Monsters op Netflix

Recensie | 7 maanden geleden | Irma Tomas

©
Foto: Netflix
©
Foto: Netflix

De film Love and Monsters op Netflix gaat over het einde van de wereld. Maar dat betekent niet dat het er chagrijnig aan toe gaat. Integendeel!

Joel Dawson (Dylan O’Brien) woont met enkele overlevers van de 'monsterpocalypse' (die 95% van de mensheid het leven kostte), al zeven jaar in een ondergrondse bunker. Maar hij en het handjevol medebewoners met wie hij zijn dagen slijt, zijn verrassend gelukkig gezien de omstandigheden. Het wordt alleen vervelend dat de monsters de laatste tijd de bunker in weten te komen en dan weer iemand vermoorden.

Joel is niet zo goed met monsters

En Joel worstelt er ook mee dat hij weinig bijdraagt in de groep. Hij kan minestronesoep maken, maar dat is het dan ook wel. De 24-jarige verstijft van angst wanneer hij oog in oog komt met gevaar. Niet dat iemand dat hem kwalijk neemt, maar het zit hem dwars. Joel wil iets doen met zijn leven.

Grote liefde Aimee

Op een mooie dag neemt hij dan ook een opmerkelijk besluit. Hij gaat zijn vriendinnetje van zeven jaar geleden opzoeken. Zij zit in een ondergrondse kolonie zeven dagen lopen verderop, maar Joel weet zeker dat hij en Aimee voor elkaar gemaakt zijn en hij heeft behoefte aan een beetje liefde, dus hij is bereid het risico te nemen. 

Reusachtige kikkers

Zijn medebewoners weten zeker dat de kans dat Joel het er levend vanaf gaat brengen 0,0 is vanwege alle monsters die hij onderweg tegenkomt. Over die monsters moeten we het nog even hebben. Meestal wordt de aarde in films over het einde van de wereld geteisterd door zombies, maar in dit geval zijn het reuze-insecten. Alle slakken, kikkers en kakkerlakken zijn reusachtig geworden en ze hebben niet het beste voor met de mens. Zo werd de president van de VS slachtoffer van een reuzenmot. 

Roadtrip 

In die griezelige wereld gaat Joel een beetje angstig maar toch goedgemustst op een roadtrip in een hele gevaarlijke wereld waar hij vrienden maakt met een lieve en doortastende hond, wat aardige mede-reizigers tegenkomt en heel veel moet rennen voor zijn leven. En dat is leuk.

Vermakelijk

Love and monsters is iets te braaf wat betreft humor en af en toe wordt het een beetje kinderachtig. Maar een kniesoor die daar over valt. Het is vermakelijk, Joel is hartstikke sympathiek, de popcorn smaakt er goed bij en af en toe wordt het nog spannend ook. Geef ons meer van zulke films Netflix! 

Conclusie

- Als de humor iets scherper was geweest, hadden we een topfilm gehad
- Het is niet een film die je heel lang bijblijft
+ Heerlijk om weer eens een lekkere wegkijkfilm te zien, zonder dat er moeilijke maatschappelijke problemen worden aangekaart. 
+ Hoofdrolspeler Dylan O’Brien is perfect in de hoofdrol

Score: 

IMDb: 7,0
Rotten Tomatoes (audience score): 89%
Guidinc.: 3,5 sterren 

Checken of Skippen?

Checken