Zoeken

Films en series bij jouw aanbieders

Handige lijsten

Een bron van inspiratie

Binnenkort te zien!

Wat kun je verwachten de komende tijd?

Guidinc. Awards

Alle info op een rijtje

Laatste nieuws

Blijf op de hoogte

Checken of skippen: De Netflix-serie Love & Anarchy

Recensie | 6 maanden geleden | Irma Tomas

©
Foto: Netflix
©
Foto: Netflix

Meestal zien we misdaadseries uit het noorden van Europa, maar Love & anarchy (Kärlek & Anarki) is een romantische dramaserie.

Sofia (Ida Engvoll) is getrouwd, moeder van twee kinderen en free lance consultant in Stockholm. In haar nieuwe baan moet ze een stoffige uitgeverij de moderne wereld in helpen door ze digitaal te laten werken. Bij die uitgeverij werkt ook de jonge IT-er Max (Björn Mosten).

Chantage

Hij is degene die haar betrapt wanneer ze na werktijd op kantoor nog even masturbeert. Max maakt een foto en zegt dat hij die zal wissen als ze met hem gaat lunchen. Nadat ze over de aanvankelijke schrik heen is, blijkt Sofie geïnspireerd door Max en stelt ze hem een nieuwe uitdaging voor.

Wiet in toetjes

De uitdagingen die de twee voor elkaar bedenken, worden steeds extremer. Zo vraag Sofie hem een lunch op te leuken. Max doet dat door wiet in de toetjes te stoppen waardoor een belangrijke presentatie helemaal in de soep loopt. Hoe langer dit allemaal door gaat, hoe meer de twee zich tot elkaar aangetrokken voelen. 

Moeilijke jeugd

Naarmate de afleveringen vorderen komen we te weten dat het huwelijk van Sofie helemaal niet zo perfect is, als het in eerste instantie leek en blijken ze allebei een moeilijke jeugd te hebben gehad. 

Makkelijk te vergeten

Love & anarchy is bij tijd en wijle grappig (vooral in de bijrollen) en heeft ook nog een boodschap (wees niet bang om jezelf te zijn), maar het is niet genoeg. Sofie en Max pakken je niet bij de strot met als gevolg dat de serie voorbij kabbelt en hij na afloop niet blijft hangen zoals je hoopt dat een serie wel doet. 

Conclusie

+ Leuk om Stockholm te zien
+ Origineel verhaal
- De uitwerking had beter gekund

Score: 

IMDb: 7,4
Rotten tomatoes: nog geen score
Guidinc: 2,5 van de 5 sterren

Love & anarchy staat op Netflix en telt 8 afleveringen van ongeveer 25 minuten. 

 

Love & Anarchy

komedie | serie | 2020

Programma logo

    Kijklijst

    Gezien

    Niet leuk

Meer informatie