Zoeken

Films en series bij jouw aanbieders

Handige lijsten

Een bron van inspiratie

Binnenkort te zien!

Wat kun je verwachten de komende tijd?

Laatste nieuws

Blijf op de hoogte

Toon alle resultaten

Turbo-Review: sci-fi-serie Loki van Marvel op Disney Plus

Recensie | 5 maanden geleden | Irma Tomas

©
Foto: Disney+
©
Foto: Disney+

De God van chaos en leugens is niet dood, hij leeft! En hij heeft een eigen Marvel-serie op Disney+.

Verhaal: Loki (Tom Hiddleston) was dus al een tijdje overleden maar in de superheldenwereld van Marvel maakt dat niet zoveel uit. Deze Loki is officieel trouwens een andere Loki omdat ie in een andere tijdlijn leeft. En gemakkelijk heeft onze ondeugende vriend het niet. Net als hij denkt te zijn ontsnapt uit handen van de Avengers, wordt Loki gearresteerd door de Time Variants Authority, een organisatie die de 'heilige tijdlijn' bewaakt. 

Loki maakt kennis met agent Mobius (Owen Wilson), die wel nut in hem ziet. De afgelopen tijd is er namelijk een aantal agenten van de tijdlijn-autoriteit vermoord door een andere onverlaat die de tijdlijn verstoord heeft. Waarschijnlijk gaat het om een andere variant van Loki. En wie beter dan Loki kan Loki te pakken krijgen? 

Met: Tom Hiddleston, Owen Wilson, Gugu Mbatha-Raw, Wunmi Mosaku.

Opmerkelijk: Met de tijdlijn-autoriteit introduceert Marvel een hele nieuwe omgeving die eruitziet als de jaren zeventig maar toch voelt als de toekomst. 

Conclusie: De serie is grappig en soms werkt dat heel goed, maar Loki slaat af en toe door naar flauw. Owen Wilson is een vondst als de nonchalante, maar toch serieuze tegenpool van Loki. De serie lost in de eerste twee afleveringen (die wij zagen) nog niet alle verwachtingen in. Hopelijk gaat er in de komende vier episodes nog een tandje bij. 'A little less conversation, a little more action please', zou Elvis zeggen. 

score: 3 van de 5 sterren

Checken of Skippen?

Checken