Zoeken

Films en series bij jouw aanbieders

Handige lijsten

Een bron van inspiratie

Binnenkort te zien!

Wat kun je verwachten de komende tijd?

Guidinc. Awards

Alle info op een rijtje

Laatste nieuws

Blijf op de hoogte

Checken of skippen: De Netflix-serie La Révolution

Recensie | 7 maanden geleden | Irma Tomas

©
Foto: Netflix
©
Foto: Netflix

La révolution is een Franse serie op Netflix over de Franse revolutie. Maar dan met zombies en een toefje voodoo.

Kijk, La révolution is dus geen afgewogen, genuanceerde inspectie van de gebeurtenissen in de Franse revolutie in 1798. In dat jaar kwam het onderdrukte volk in opstand tegen de puissant rijke Lodewijk XVI en zijn vrienden van de adel. Het was het begin van de Franse republiek met als slogan Liberté, égalité, fraternité, oftewel vrijheid, gelijkheid en broederschap.

Blauw bloed

De serie La révolution is een alternatieve versie van de revolutie waarin de adel te maken krijgt met een virus waardoor ze zombies worden met blauw bloed. Bloeddorstige zombies die het liefst arme mensen eten. En daar zaten die arme mensen nou net niet op te wachten. Die hadden al genoeg zorgen aan hun hoofd.

Elise de Montargis

De Franse arts Joseph Guillotin (die van de latere guillotine) ziet ook wat er aan de hand is en zet alles op alles om een vaccin te vinden. Hij hangt het geweldloze verzet aan, maar de verzetsbeweging de Broederschap ziet meer heil in gewapend verzet. Daar sluit zijn oude vriend Albert (ook een zombie) zich bij aan, net zoals gravin Elise de Montargis die een zusje heeft met magische krachten. 

Stijlvol

Er gebeurt ongelooflijk veel in La révolution en niets ervan is subtiel. Eigenlijk is het een idiote soap met zombies en veel bloed. Maar dan wel een stijlvolle met hele knappe hoofdrolspelers (zelfs de zombies zien er prima uit) die bijzonder goed gekleed gaan. 

Wereldgeschiedenis

Hier en daar zijn wat klachten te horen over deze verdraaiing van zo'n belangrijke periode in de wereldgeschiedenis. Maar dat is natuurlijk onzin. La révolution is een vermakelijke serie waarmee je best een hoop plezier kunt beleven. Niets meer en niets minder. 

Conclusie

+ Dure productie en dat zie je
+ Zeer aantrekkelijke hoofdrolspelers
- Heel erg soapy
- Het duurt even voor je er lekker in zit

Score

IMDb: 6,6
Rotten tomatoes (audience score): 60%
Guidinc. Rating: 3 sterren

La révolution

Seizoen 1
8 afleveringen (zo'n 45 minuten per aflevering)
Netflix