Zoeken

Films en series bij jouw aanbieders

Handige lijsten

Een bron van inspiratie

Binnenkort te zien!

Wat kun je verwachten de komende tijd?

Laatste nieuws

Blijf op de hoogte

Toon alle resultaten

Checken of Skippen: Jupiter's Legacy op Netflix

Recensie | 6 maanden geleden | Irma Tomas

©
Foto: Netflix
©
Foto: Netflix

Netflix heeft met de serie Jupiter's Legacy nu haar eigen superhelden in huis. De dames en heren met superkrachten hebben veel aan hun hoofd, daarom valt er niet veel te lachen.

Netflix kocht in 2017 de uitgeverij Millarworld van de Schotse comic-schrijver Mark Millar, die naam maakte met Kick-Ass en Kingsman. We kunnen de komende jaren dus veel werk van Millar verwachten op Netflix en Jupiter's League is het eerste resultaat.  

Generatiekloof

En er valt nogal wat te vertellen in dit seizoen. Het belangrijkste is de generatiekloof tussen de oude superhelden en hun kinderen, die de toko moeten overnemen. De oude garde houdt vast aan een strikte morele code die iedere superheld moet onderschrijven om in hun groep, The Union, te mogen. De belangrijkste regel: gij zult niet doden. 

Superschurken

Dat werkte decennialang prima, maar de nieuwste generatie superschurken hanteert hele andere regels en moordt de superhelden bij bosjes uit. Zie je dan nog maar eens aan die ouderwetse regeltjes te houden. Daar worstelen vooral de jongelui mee. 

The Utopian

De baas van het stel, Sheldon (Josh Duhamel), oftewel The Utopian, krijgt door zijn stugge houding steeds meer moeite om iedereen in toom te houden. Zeker als het om zijn eigen kinderen gaat, die trouwens nogal oninteressant zijn.

Zoon Brandon (Andrew Horton) vermoordt vroeg in de serie een superschurk en dochter Chloe (Elena Kampouris) heeft het helemaal opgegeven om de wereld te redden. Zij stort zich in een modellenleven vol drank, drugs en mannen.

Sheldon's echtgenote Grace (Leslie Bibb) en broer Walter (Ben Daniels), beiden ook superhelden, proberen Sheldon ook de andere kant van het verhaal te laten zien, maar tevergeefs. 

Meer weten? Lees ook:
Wie is wie in de superhelden-serie Jupiter's Legacy

Originele superhelden

We gaan in Jupiter's League ook terug naar de jaren dertig van de vorige eeuw, om te zien hoe de zes originele superhelden hun krachten kregen tijdens een pittige expeditie. Dat is best aardig, maar het zorgt er ook voor dat we bitter weinig minuten overhouden voor de tegenwoordige tijd.

Skyfox

Net als je er -na een stroef begin- een beetje begint in te komen, is het alweer afgelopen en weten we bijvoorbeeld nog bijna niets van Skyfox (Matt Lanter), een van de superhelden van het eerste uur die is overgelopen naar de 'dark side'. 

Actie

Is er genoeg actie? Jawel hoor. Er wordt flink wat afgeslagen, gegooid met vuurballen, lichtstralen uit ogen afgevuurd en gevlogen. Met de humor is het behelpen, vooral Sheldon is een partypooper, maar dat krijg je er misschien van als je al een jaar of honderd de wereld beter probeert te maken zonder dat het opschiet. 

Conclusie

- Te serieus
- Seizoen 1 is alleen maar een opzet naar seizoen 2
+ Vermakelijk
+ Het verhaal bevat genoeg leuke elementen om door te blijven kijken

Score

IMDb: 6,9
Rotten Tomatoes: audience score: 70%
Guidinc.: 3 van de 5 sterren

Checken of skippen

Checken, want leuk voor de superhelden-fans

Kingsman: The Secret Service

Actiekomedie | film | 2014

Programma logo

    Kijklijst

    Gezien

    Niet leuk

Meer informatie