Zoeken

Films en series bij jouw aanbieders

Handige lijsten

Een bron van inspiratie

Binnenkort te zien!

Wat kun je verwachten de komende tijd?

Laatste nieuws

Blijf op de hoogte

Toon alle resultaten

Turbo Review: de knetterende actiefilm Jolt op Amazon Prime Video

Recensie | 1 jaar geleden | Jorrit van Broekhoven

Lindy kampt al van kinds af aan met ongecontroleerde woedeaanvallen, waardoor er slachtoffers vallen. Daarom draagt ze nu als volwassene een vest van elektrodes waarmee ze zichzelf een elektrische schok kan geven om tot bedaren te komen. Bizar? Dat waren nog maar de eerste vijf minuten van Jolt.

Verhaal

Door haar opvliegende aard is het lastig voor Lindy (Kate Beckinsale) om een vriendje te krijgen. Als ze uiteindelijk toch een leuke date heeft, volgt kort daarna een teleurstelling als de man wordt vermoord. Een ziedende Lindy gaat op zoek naar de dader, geholpen door haar merkwaardige arts (Stanley Tucci) en tegengewerkt door de politie (Bobby Cannavale en Laverne Cox).

Conclusie

Beckinsale slaat zich - vaak letterlijk - dapper door deze mix van actie, sciencefiction, humor, geweld en onzin, maar is uiteindelijk niet opgewassen tegen het onevenwichtige verhaal. Na een lekker vlot en komisch begin wordt het een warboel van personages, onthullingen, maffe locaties en grappig bedoelde situaties. Alles en iedereen is zo onwaarschijnlijk dat het onmogelijk is om de film serieus te nemen.

Opmerkelijk

In de laatste scène van Jolt komt er nog even een grote Hollywoodnaam binnengewandeld, die een boekje opendoet over Lindy's verleden en mogelijke toekomst. Het lijkt de opmaat voor een vervolg of een prequel, maar het lijkt ons sterk dat veel kijkers daar om zitten te springen. 

Score

3 van de vijf sterren

Checken of skippen?

Skippen