Zoeken

Films en series bij jouw aanbieders

Handige lijsten

Een bron van inspiratie

Binnenkort te zien!

Wat kun je verwachten de komende tijd?

Laatste nieuws

Blijf op de hoogte

Toon alle resultaten

Checken of Skippen: de waargebeurde serie Inventing Anna op Netflix

Recensie | 1 jaar geleden | Irma Tomas

©
Foto: Netflix
©
Foto: Netflix

De verwachtingen rondom Inventing Anna waren hooggespannen maar de serie is niet zo goed als we hoopten. 

Anna Delvey oftewel Anna Sorokin maakte tussen 2013 en 2017 de elite van New York belachelijk. Anna deed zich voor als Duitse erfgename met een fonds van 60 miljoen dollar. Ze logeerde bij diverse dure hotels zonder te betalen, kreeg op een haartje na een lening van 40 miljoen los bij een bank en begaf zich in de hoogste kringen. Maar Anna was maar een arme sloeber. 

Julia Garner

Het verhaal van de Russische immigrante leek Shonda Rhimes heel terecht een geweldig verhaal voor een serie. Ze strikte Julia Garner (Ruth in Ozark) voor de hoofdrol en gebruikte het artikel van journaliste Jessica Pressler in New York Magazine als manier om het verhaal te vertellen. (Voor kijkers die zich afvragen waarom Anna in de serie zo'n irritante stem en accent heeft, dat lijkt sprekend op dat van de echte oplichter.)

Vivian Kent

Jessica heet in Inventing Anna Vivian Kent (Anna Chlumsky), een journaliste die na een schandaal in het verleden, naarstig op zoek is naar een goed onderwerp voor een verhaal. Dat komt dankzij Anna Delvey op haar pad. Ze zoekt de oplichtster op in de gevangenis, praat met haar vrienden en met mensen die door Anna werden getild. Gedurende haar onderzoek raakt Vivian geobsedeerd door Anna. 

Soap

Shonda Rhimes is goed in het maken van soaps, kijk maar naar Grey's Anatomy, Bridgerton en How to Get Away with Murder en ze maakte van Inventing Anna ook een soap. Maar in dit geval is het zonde. Op het einde van negen hele lange afleveringen heb je als kijker nog steeds geen idee wie de Russische is maar weten we wel alles over de man en baby van Vivian. En Vivian is nu net de minst interessante van alle personages. 

Psychopaat

Het meest waarschijnlijke is dat Anna Sorokin een psychopaat is. Een vrouw die denkt dat ze slimmer is dan iedereen en nog nooit van empathie of schuldgevoel heeft gehoord. Gelukkig nam ze de verwende miljonairs van New York te grazen, een bevolkingsgroep met wie we geen medelijden hoeven te hebben. Al met al is Inventing Anna een gemiste kans, maar er is hoop dat de avonturen van Anna alsnog de serie krijgen die ze verdienen. Lena Dunham (Girls) werkt voor HBO aan een serie over hetzelfde onderwerp.

Score

2 van de 5 sterren 

Checken of Skippen?

Skippen