Zoeken

Films en series bij jouw aanbieders

Handige lijsten

Een bron van inspiratie

Binnenkort te zien!

Wat kun je verwachten de komende tijd?

Laatste nieuws

Blijf op de hoogte

Toon alle resultaten

Checken of Skippen: de intrigerende serie Inside Man op Netflix

Recensie | 28 dagen geleden | Irma Tomas

©
Foto: BBC/Netflix
©
Foto: BBC/Netflix

In de vierdelige serie Inside Man komen de verhalen van een moordenaar in een dodencel in de Verenigde Staten en een brave koster in een rustig Engels plaatsje samen.

Jefferson Grieff (Stanley Tucci) is een professor in de criminologie die in Amerika in de dodencel zit voor de moord op zijn vrouw. Hij is zo briljant dat hij wordt bezocht door mensen die met een mysterie te maken hebben in hun leven en antwoorden willen. Daarbij wordt hij bijgestaan door Dillon, een medegevangene die vijf mensen heeft vermoord, een fotografisch geheugen heeft en nog grappig is ook.

Engelse misdaadjournalist

Zo wordt Grieff bezocht door een senator die telkens 253,50 euro op zijn rekening bijgeschreven krijgt wanneer hij seks heeft gehad met zijn vrouw. Maar waarom? Grieff draait er zijn hand niet voor om. Hij krijgt ook bezoek van een Engelse misdaadjournaliste wier vriendin spoorloos is verdwenen. 

Koster Harry

Tegelijkertijd zie je een ander verhaal. Dat van de sympathieke koster Harry Watling (David Tennant) die z’n werk doet in een klein plaatsje in Engeland. De zoon van Harry heeft bijles van een hele bijdehante wiskundelerares en die wiskundelerares is de vrouw die spoorloos is verdwenen. 

Kruising tussen Hannibal Lecter en Sherlock Holmes

Stanley Tucci is in Inside Man een soort kruising tussen Hannibal Lecter en Sherlock Holmes. En er zijn wel meer intrigerende zaken aan de man. David Tennant is altijd fijn om naar te kijken en die twee zaken alleen al maken Inside Man tot een intrigerende en vermakelijke serie. Wat ondergetekende betreft had het wat minder luchtig en minder lollig gemogen zodat de serie een stuk spannender was geweest. De personages maken af en toe ook keuzes die een beetje vergezocht zijn, maar een kniesoor die daarop let. 

Seizoen 2

Maker van de serie is Steven Moffat, bekend van de serie Sherlock, The Time Traveler’s Wife en Doctor Who. Maar Inside Man is een origineel verhaal. Waarschijnlijk gokt Moffat op een vervolg, omdat er nog veel meer te halen is uit Jefferson Grieff en een tweede seizoen is wat deze recensent betreft van harte welkom. 

Inside Man

Drama | serie | 2022

Programma logo

    Kijklijst

    Gezien

    Niet leuk

Meer informatie