Zoeken

Films en series bij jouw aanbieders

Handige lijsten

Een bron van inspiratie

Binnenkort te zien!

Wat kun je verwachten de komende tijd?

Laatste nieuws

Blijf op de hoogte

Toon alle resultaten

Turbo Review: De horrorfilm Bird Box Barcelona op Netflix is best aardig

Recensie | 2 maanden geleden | Irma Tomas

©
Foto: Netflix
©
Foto: Netflix

Of Bird Box Barcelona net zo groot wordt als het origineel uit 2018 met Sandra Bullock wagen we te betwijfelen maar slecht is ie ook weer niet.

Beluister hier wat Jeroen en Irma van de podcast Wij Kijken Alles van deze film vinden.

Het verhaal

Er is een invasie van wezens op aarde die je als mens vooral niet moet aankijken want dan krijg je subiet de neiging om op een hele nare manier zelfmoord te plegen. Dus loopt iedereen buiten met een blinddoek om op zoek naar een veilige plek. Hoofdrolspeler is Sebastian, die niet het beste voor heeft met iedereen. Want, zoals we inmiddels wel weten, op een apocalyptische aarde zijn ook de mensen niet te vertrouwen. 

Conclusie

De makers hebben een extra twist gestopt in deze film waarvan de tijdlijn parallel loopt met de oude Bird Box-film. Want in deze film zijn er ook mensen die wel degelijk buiten kunnen lopen zonder blinddoek. Dat zijn de reli-gekkies die denken dat de wezens eigenlijk engelen zijn en dat het juist een goed idee is om zelfmoord te plegen. Ze hebben alleen niet erg zachtzinnige ideeën om mensen over te halen hun blinddoek af te doen. 

Die twist is op zich een aardig idee, het probleem is dat Bird Box Barcelona niet eng genoeg is voor een horrorfilm. Je gaat zeker te weten niet met nachtmerries naar bed. En was het niet veel leuker geweest om Sebastian slecht te laten blijven voor deze film? Het is maar een ideetje. Maar af en toe wordt het gelukkig lekker ranzig en er was duidelijk geld om het er allemaal goed uit te laten zien. 

Bird Box

Horror | film | 2018

Programma logo

  Kijklijst

  Gezien

  Niet leuk

Meer informatie

BIrd Box Barcelona

Sciencefiction | film | 2023

Programma logo

  Kijklijst

  Gezien

  Niet leuk

Meer informatie