Zoeken

Films en series bij jouw aanbieders

Handige lijsten

Een bron van inspiratie

Binnenkort te zien!

Wat kun je verwachten de komende tijd?

Laatste nieuws

Blijf op de hoogte

Toon alle resultaten

Checken of skippen: actiefilm Honest Thief met Liam Neeson nu ook op Netflix

Recensie | 8 maanden geleden | Jeroen de Goeij

©
Foto: Open Road Films
©
Foto: Open Road Films

Liam Neeson is een bankrover die het rechte pad op wil, maar hij wordt er ingeluisd door twee corrupte FBI-agenten. Dan kennen ze Liam nog niet!

Eerlijk gezegd is Honest Thief een tegenvaller. We hadden al het idee dat de film geen hoogvlieger zou worden, maar je hoopt altijd op meer. Liam Neeson heeft toch een naam hoog te houden als het gaat om wraakfilms. Alleen is Honest Thief bij lange na geen Taken.

Liam Neeson

Wij zijn groot fan van de Noord-Ierse acteur, maar hij is al bijna zeventig en dat is te zien. Dat gezegd hebbende: Liam is en blijft het lichtpuntje van Honest Thief, een plezier om naar te kijken, maar een tikkie stramme indruk maakt hij wel.

Zijn gezicht krijgt steeds meer karakter, maar zijn lichaam wordt stroever. En dat werkt minder goed in een actiefilm. Zelf heeft hij dat ook in de gaten en daarom besloot hij onlangs het actiegenre vaarwel te zeggen.

Lees ook: Liam Neeson stopt met het maken van actiefilms

Actiefilm

Toch is het niet zijn leeftijd die Honest Thief parten speelt. Dat is het scenario (vlak), de rest van de cast (ook al vlak) en de suffige actiescènes. Hier en daar knalt het flink, maar te vaak komt een vechtpartij of een achtervolging niet uit de verf.

Verhaal

In Honest Thief speelt Liam Neeson een meesterdief die de liefde van zijn leven tegen het lijf loopt. De voormalige bankrover wil het rechte pad op; schoon schip maken, de cash inleveren en zijn tijd uitzitten in de gevangenis.

Probleem is alleen: twee van de FBI-agenten zijn zo corrupt als maar kan en gaan er met zijn 9 miljoen vandoor. Drie keer raden wie overal de schuld van krijgt.

Cast

Naast Neeson herkennen we onder ander Kate Walsh (Grey’s Anatomy) als zijn vriendin en Robert Patrick (de vloeibare terminator uit Terminator 2: Judgment Day) als FBI-agent. Beetje jammer dat ze niet echt iets van hun rollen kunnen maken.

Conclusies

+ Liam Neeson in een wraakfilm
- Hij wordt er wel een beetje oud voor
- Vlak scenario en cast
- Suffe actie

Ratings

IMDb: 6
Rotten Tomatoes (Audience): 87%
Rotten Tomatoes (Critics): 39%
Guidinc. Rating: 2 van de 5 sterren

Checken of skippen?

Skippen

Zin in een actiefilm met Liam Neeson die wel prima goed is? Probeer dan Taken of A Walk Among Tombstones op Netflix. Voor nog meer inspiratie, ook voor films met andere actiesterren, bekijk dan onze 16 jaar en ouder-lijst hieronder.