Zoeken

Films en series bij jouw aanbieders

Handige lijsten

Een bron van inspiratie

Binnenkort te zien!

Wat kun je verwachten de komende tijd?

Laatste nieuws

Blijf op de hoogte

Toon alle resultaten

Turbo Review: Er valt genoeg lol te beleven met Hockeyvaders op Videoland

Recensie | 2 maanden geleden | Irma Tomas

©
Foto: Videoland
©
Foto: Videoland

Nederlandse comedyseries zijn vaker niet dan wel leuk. Gelukkig is Hockeyvaders op Videoland een uitzondering. Er valt genoeg lol te beleven met de hockeyvaders van HCL en hun aanhang.

Het verhaal

JP (Tijn Docter) is voorzitter van de sjieke Gooische hockeyclub HCL. En dat is stressvoller dan het lijkt. Eerst komt hij in de problemen wanneer hij samen met vriend Wouter (Remko Vrijdag) een grappig bedoeld verjaarsliedje over kamelen zingt voor zijn andere vriend Kasim (Walid Benmbarek). Kasim kan er wel om lachen, maar dat geldt niet voor de mensen buiten de club die een video van het lied zien.

Daarnaast verkeert HCL in financiële problemen en komen er ook nog wat gevalletjes van onder het tapijt geschoven seksueel misbruik bij. De vrouw van Wouter is ervandoor met Martine (Fockeline Ouwerkerk), die in het bestuur van de club zit en de kinderen van JP, Kasim en Wouter kampen met hun eigen problemen. 

Conclusie

Hockeyvaders is niet zo grappig dat je je als kijker bulderend van het lachen op de dijen slaat, maar eerlijk is eerlijk, de serie wordt door Videoland dan ook beschreven als een kruising tussen komedie en drama. Toch kan er zeker gelachen worden. En dan vooral dankzij Remko Vrijdag die precies de juiste toon aanslaat. JP en Kasim zijn ook leuk, alleen de vervelende tienerkinderen werken wat op de zenuwen. Het belangrijkst; wanneer je eenmaal begint met kijken, wil je door tot het einde. Hockeyvaders zou best een serie kunnen worden die een paar seizoenen mee gaat. 

Score

3 van de 5 sterren

Hockeyvaders

Komedie | serie | 2023

Programma logo

    Kijklijst

    Gezien

    Niet leuk

Meer informatie