Zoeken

Films en series bij jouw aanbieders

Handige lijsten

Een bron van inspiratie

Binnenkort te zien!

Wat kun je verwachten de komende tijd?

Laatste nieuws

Blijf op de hoogte

Toon alle resultaten

Checken of Skippen: Glass Onion: A Knives Out Mystery is heel erg leuk

Recensie | 1 maand geleden | Irma Tomas

©
Foto: Netflix
©
Foto: Netflix

Het eerste deel van het moordmysterie Knives Out was goed en we hebben mooi nieuws, want Glass Onion: A Knives Out Mystery is nog veel beter!

Netflix heeft zeker geen kat in de zak gekocht toen het besloot om voor veel geld twee vervolgen op Knives Out, de bioscoophit uit 2019 te laten maken. Daniel Craig en de andere acteurs maken er een feestje van in deze vindingrijke film.

Benoit Blanc

De enige constante in de twee films is Daniel Craig als de droge privé-detective Benoit Blanc met het zuidelijke accent. Verder heeft Glass Onion een volledig andere cast dan in deel 1. Maar we hebben als kijkers zeker niet te klagen over het stel dat ditmaal de hoofdrollen speelt. 

Edward Norton

De altijd goede Edward Norton speelt Miles Bron, een miljardair die zijn fortuin maakte in de techwereld. Hij nodigt jaarlijks een stel oude vrienden uit voor een weekendje weg en ditmaal mag iedereen langs komen op zijn Griekse privé-eiland waar hij een leuk moordmysterie voor ze in elkaar heeft laten sleutelen. 

Kleurrijk gezelschap

Het kleurrijke gezelschap bestaat uit gouverneur Claire Debella (Kathryn Hahn), model en ontwerper Birdie Jay (Kate Hudson), rechtse YouTuber Duke Cody (Dave Bautista), wetenschapper Lionel Toussaint (Leslie Odom Jr) en Cassandra Brand (Janelle Monáe) die het bedrijf samen met Miles begon maar door hem op lelijke wijze op straat werd gekieperd. Haar aanwezigheid maakt het weekend daarom vrij ongemakkelijk. 

Moordmysterie

Wie ook tussen de gasten op het eiland opduikt is Benoit Blanc. En dat terwijl hij helemaal niet uitgenodigd is. Maar Miles denkt dat een echte detective best handig kan zijn bij het oplossen van zijn ingenieuze moordmysterie, dus hij heet hem van harte welkom. En Benoit kan al snel aan de bak als het door Miles georganiseerde moordmysterie uitmondt in een echte moord.

Goeie grappen

Om meer te verklappen zou zonde zijn, dus dat doen we niet. Wat je wel moet weten: de film heeft behalve een ingenieus plot ook behoorlijk wat goede grappen en een paar hele lollige gastoptredens, o.a. van Hugh Grant. Regisseur Rian Johnson heeft een pareltje afgeleverd. 

Glass Onion: A Knives Out Mystery staat vanaf 23 december op Netflix. 

Sterren

4 van de 5 sterren

Checken of Skippen?

Checken

Knives Out

Komedie | film | 2019

Programma logo

  Kijklijst

  Gezien

  Niet leuk

Meer informatie

Glass Onion: A Knives Out Mystery

Misdaad | film | 2022

Programma logo

  Kijklijst

  Gezien

  Niet leuk

Meer informatie

Gerelateerde video