Zoeken

Films en series bij jouw aanbieders

Handige lijsten

Een bron van inspiratie

Binnenkort te zien!

Wat kun je verwachten de komende tijd?

Guidinc. Awards

Stem nu op jouw favorieten!

Laatste nieuws

Blijf op de hoogte

Toon alle resultaten

Checken of Skippen: De Nederlandse Netflix original Forever Rich

Recensie | 23 dagen geleden | Irma Tomas

©
Foto: Netflix
©
Foto: Netflix

We hebben lang uitgekeken naar de eerste Nederlandse Netflix-original Forever Rich met Jonas Smulders in de hoofdrol als rapper Richie. Was het wachten de moeite waard?

In Forever Rich staat Rich op het punt om een miljoenencontract bij Sony te tekenen. Hij komt van de straat maar heeft nu een knappe vriendin, een dochtertje en hij staat voor het grootste optreden in zijn carrière. Het leven lacht hem toe. 

Dik horloge

Totdat hij die avond in een parkeergarage wordt overvallen door een stel jochies op een scooter en hij beroofd wordt van zijn dikke horloge. Dat is nog tot daar aan toe, de hoon die hem vervolgens ten beurt valt op social media is dodelijker. Ineens wordt stoere Rich neergezet als een 'pussy'. En dat kan natuurlijk niet voor een gangsta rapper. En dus gaat hij samen met zijn beste vriend Tony (Daniel Kolf) achter de overvallers en achter dat horloge aan. En ja, dat loopt uit de hand. 

Shady El-Hamus

Forever Rich is geregisseerd door Shady El-Hamus die eerder het succesvolle De Libi maakte. Shady weet duidelijk wat hij doet. Forever Rich is rauw en snel, soms iets te snel waardoor het verhaal niet altijd vloeiend verloopt. En het laat zien dat social media meer kapot maakt dan je lief is. Rich zet alles op het spel om zijn imago te redden en om beroemd te worden maar verliest daarbij het belangrijkste. 

Jonas Smulders

Jonas Smulders is de absolute ster van de film. De acteur is bijzonder geloofwaardig als irritant rappertje à la Lil Kleine, met bijbehorende kledij en slang. 

Conclusie

- Rich is geen aardig type dus meeleven is soms wat lastig
+ Meeslepend

Score

Score: 3 van de 5 sterren. 

 

Forever Rich

Drama | film | 2021

Programma logo

    Kijklijst

    Gezien

    Niet leuk

Meer informatie