Zoeken

Films en series bij jouw aanbieders

Handige lijsten

Een bron van inspiratie

Binnenkort te zien!

Wat kun je verwachten de komende tijd?

Guidinc. Awards

Alle info op een rijtje

Laatste nieuws

Blijf op de hoogte

Checken of Skippen: de Netflix-serie Firefly Lane

Recensie | 3 maanden geleden | Irma Tomas

©
Foto: Netflix
©
Foto: Netflix

Tully en Kate zijn er voor elkaar door dik en dun. Maar is deze vrouwenvriendschap in de serie Firefly Lane genoeg om ons aan de buis te kluisteren?

Kennen jullie die Hallmark-films waar er per jaar een stuk of 1000 van worden gemaakt en die altijd gaan over een man en vrouw die verliefd op elkaar worden, onderweg wat obstakels tegenkomen en dan toch samen eindigen? Firefly Lane is net zoiets maar dan een klasse beter. 

Tully en Kate

Katherine Heigl en Sarah Chalke spelen Tully en Kate, twee vrouwen die elkaar ontmoeten als tiener (dan worden de twee nog door jongere actrices gespeeld) en daarna onafscheidelijke vriendinnen blijven. De wilde Tully wil koste wat kost een carrière op televisie, terwijl de verlegen Kate een leuk gezin wil. Ondanks die verschillen, blijven de twee gedurende een jaar of 30 onafscheidelijk. 

Dertig jaar 

Tully en Kate maken van alles mee met elkaar. Eerste liefdes, eerste banen, eerste keer drugs. Maar ook verkrachting, scheiding, de dood en jaloerse buien. Wat de serie niet helpt is dat ie voortdurend heen en weer springt van heden (in dit geval 2003) naar de jaren zeventig en daar tussenin. Net als je lekker in een verhaallijn zit, gaan we ineens dertig jaar terug in de tijd. En dat is nog wel eens irritant. 

Bingen

Die vervelende opbouw zorgt er aan de andere kant wel voor dat je steeds maar door wilt kijken omdat je anders met een verhaallijn zit die niet wordt afgerond. En voordat je het weet zijn alle 10 de afleveringen op. Dit is er eentje die je zo wegbinged. 

Blijft aan de oppervlakte

Firefly lane is net vermakelijk genoeg om te blijven kijken maar helaas blijft de serie nogal aan de oppervlakte waardoor je nooit echt tot in het diepte van je ziel meeleeft met Kate en Tully. Firefly Lane had een veel betere serie kunnen zijn. 

Conclusie

- Veel te veel flashbacks
- De kijker wordt er niet onverbiddelijk ingetrokken
+ Lekker wegkijk-materiaal
+ De hoofdrolspeelsters zijn sympathiek en brengen het er aardig vanaf

Score

IMDb: 7,3
Rotten tomatoes (audience score): 90%
Guidinc-score: 3 van de 5 sterren

Checken of Skippen:

Oordeel: Checken

Firefly Lane

drama | serie | 2021

Programma logo

    Kijklijst

    Gezien

    Niet leuk

Meer informatie