Zoeken

Films en series bij jouw aanbieders

Handige lijsten

Een bron van inspiratie

Binnenkort te zien!

Wat kun je verwachten de komende tijd?

Laatste nieuws

Blijf op de hoogte

Toon alle resultaten

Checken of Skippen: de Undercover-film Ferry op Netflix

Recensie | 6 maanden geleden | Irma Tomas

©
Foto: Netflix
©
Foto: Netflix

Daar is ie dan op Netflix: de Undercover-film Ferry met Frank Lammers als knuffelcrimineel Ferry Bouman en Elise Schaap als de lieflijke Daniëlle. De geschiedenis leert ons dat een prequel lang niet altijd lukt, hoe zit dat met Ferry?

Nou, dat zit gelukkig helemaal snor. Ferry is een hartstikke goede film met een ijzersterke Frank Lammers en een hele leuke Elise Schaap. Ferry is gedeeltelijk een romantische komedie en voor een ander deel een snoeiharde actiefilm. En Ferry past bijzonder knap als eerste hoofdstuk van het Undercover-verhaal. 

Star Wars

Het kan namelijk gruwelijk misgaan met prequels. Ik noem de drie Star Wars-films die ineens voor de originele trilogie kwamen. Ik schrik nog steeds af en toe zwetend wakker door die afgrijselijke Jar Jar Binks. En de Hobbit-films waren ook een redelijk drama na de succesvolle Lord of the Rings-films. 

Undercover

Ferry komt zeker niet in dat rijtje. De film speelt zich 15 jaar voor het eerste seizoen van Undercover af wanneer Ferry naar volle tevredenheid in Amsterdam woont en werkt. Ferry heeft geen baantje als administratief medewerker. Nee, hij is de rechterhand en -vuist van Ralph Brink (Huub Stapel), een soort Klaas Bruinsma. 

Lees ook:
Het is leuk om 15 jaar jonger te zijn! Interview met Frank Lammers en Elise Schaap over Ferry

Vrouwen en drugs

Ferry vermaakt zich prima met een leven vol mooie vrouwen en een onbeperkte hoeveelheid cocaïne. Maar wanneer de zoon van Brink wordt neergeschoten bij een overval door een stel Brabo's, wordt Ferry erop uitgestuurd om af te rekenen met de onverlaten. En met afrekenen bedoelen we afschieten.

Monic Hendrickx en Raymond Thiry

Terug in Brabant wordt Ferry herenigd met zijn zus (Monic Hendrickx) en diens man John (Raymond Thiry) en ontmoet hij de liefde van zijn leven, Daniëlle. Al wordt de liefde wel een beetje in de weg gezeten door de missie van Ferry.

Meedogenloos

Liefhebbers van spijkerharde actie kunnen hun hart ophalen omdat Ferry Bouman meedogenloos is. Mensen die van romantiek houden, komen aan hun trekken omdat Ferry Bouman ook maar gewoon een jongen is die voor een meisje staat en vraagt van hem te houden. En voor degenen die dat allemaal niks vinden, Ferry is op z'n tijd nog grappig ook. 

Goeie Nederlandse films verschijnen niet iedere dag. Zelfs niet ieder jaar. Koester Ferry

Conclusie

+ De ongemakkelijkheid en slechte dialogen die Nederlandse speelfilms vaak kenmerken, ontbreken hier totaal
+ Je hoeft Undercover niet te hebben gezien
+ Frank Lammers en Elise Schaap spelen geweldig

Score

Guidinc.: 4 van de 5 sterren 

Checken of skippen?

Checken!

Lees ook:
Grappig, er zitten wel een paar kleine foutjes in Ferry!

Ferry

Actie | film | 2021

Programma logo

  Kijklijst

  Gezien

  Niet leuk

Meer informatie

Undercover

Misdaad | serie | 2019

Programma logo

  Kijklijst

  Gezien

  Niet leuk

Meer informatie