Zoeken

Films en series bij jouw aanbieders

Handige lijsten

Een bron van inspiratie

Binnenkort te zien!

Wat kun je verwachten de komende tijd?

Laatste nieuws

Blijf op de hoogte

Toon alle resultaten

Turbo Review: Ferry is gelukkig nog net zo leuk als in het begin

Recensie | 1 maand geleden | Irma Tomas

De prequel Ferry: de Serie laat zien hoe Ferry Bouman de grote xtc-kingpin werd die hij in Undercover is. En de makers hebben er weer iets moois van gemaakt.

Het Verhaal
Ferry Bouman (Frank Lammers) en zijn Danielle (Elise Schaap) zijn dolgelukkig en verliefd, maar Ferry's carrière als xtc-handelaar verloopt weinig soepel. Wanneer concurrerende dealer Arie Tack (Steef Cuijpers) wordt opgepakt, springt Ferry in het gat maar daarvoor moet hij in zee met een gewelddadige motorbende. Arie Tack laat het er intussen niet bij zitten en aast op wraak. Daar is vooral Ferry's arme zwager Lars (Yannick van de Velde) het slachtoffer van. 

Conclusie
Prequels zijn vaker wel dan niet een mislukking, maar de Vlaamse makers van Ferry: de Serie zijn er wonderwel in geslaagd om een boeiend verhaal te schrijven en knuffelcrimineel Ferry (die in deze reeks wel een heel dikke buik heeft) interessant, spannend en soms gevaarlijk te houden. Frank Lammers speelt wederom de rol van zijn leven als Ferry, Elise Schaap is als Danielle ontwapenend als altijd. Undercover-fans zullen zeker niet teleurgesteld zijn over deze nieuwe en waarschijnlijk laatste stuiptrekkingen van Ferry Bouman en co. 

Oordeel

4 van de 5 sterren

Luister hieronder naar onze review over deze serie. Deze review komt uit onze podcast Wij Kijken Alles.