Zoeken

Films en series bij jouw aanbieders

Handige lijsten

Een bron van inspiratie

Binnenkort te zien!

Wat kun je verwachten de komende tijd?

Laatste nieuws

Blijf op de hoogte

Toon alle resultaten

Turbo Review: Fear Street Part 1: 1994

Recensie | 4 maanden geleden | Irma Tomas

©
Foto: Netflix
©
Foto: Netflix

Een lekkere onvervalst horrorfilm, die krijg je met Fear Street Part 1: 1994. En dit is nog maar het eerste deel van de trilogie.

Verhaal

Het plaatsje Shadyville wordt om onverklaarbare redenen al eeuwenlang geterroriseerd door doodenge moordenaars. Nu de vrienden Kate, Sam, Deena, Josh en Simon achterna worden gezeten door een bijl-moordenaar, een gemaskerde man met een mes én een bebloed meisje, besluiten ze voor eens en altijd af te rekenen met deze vloek.

Conclusie

Dit is een horrorfilm volgens het boekje met veel bloed, messen, aan stukken gereten tieners en humor. Het is leuk dat de film veelvuldig aan andere klassieke horrorfilms refereert zoals Scream en The Shining en het geeft dankzij de setting in de jaren negentig een fijn Stranger Things-gevoel. De soundtrack mag er trouwens ook zijn. En gelukkig leren we de meeste tieners een beetje kennen voordat ze gruwelijk worden afgeslacht. 

Lees ook: Horror Top 10, de engste maniakale killers op Netflix

Opmerkelijk

Deze film is de eerste uit een trilogie. Op de andere twee hoeven we niet lang te wachten, Fear Street Part 2: 1978 volgt op 9 juli en Fear Street Part 3: 1666 op 16 juli. En we zien ook veel van dezelfde acteurs terug in die films. 

Lees ook: Alles over de Fear Street-trilogie

Score

3 van de 5 sterren

Checken of Skippen?

Checken

Fear Street Part One: 1994

Horror | film | 2021

Programma logo

    Kijklijst

    Gezien

    Niet leuk

Meer informatie