Zoeken

Films en series bij jouw aanbieders

Handige lijsten

Een bron van inspiratie

Binnenkort te zien!

Wat kun je verwachten de komende tijd?

Laatste nieuws

Blijf op de hoogte

Toon alle resultaten

Checken of Skippen: de bovennatuurlijke thrillerserie Evil op Videoland

Recensie | 9 dagen geleden | Irma Tomas

©
Foto: CBS
©
Foto: CBS

Katja Herbers is de ster van de Amerikaanse serie Evil en sinds kort staat het eerste seizoen van die reeks op Videoland. 

We moeten het eerst even hebben over Katja Herbers. Zij is waarschijnlijk de minst bekende van onze 'Hollywoodsterren' van vaderlandse bodem, maar wel een van de meest succesvolle. Katja speelde al in The Americans, The Leftovers en Westworld en dat deed ze zo goed dat ze nu een van de hoofdrollen voor haar rekening neemt in Evil. En hoe. Ze spreekt Amerikaans zoals een Amerikaanse. Er is geen spoor van een accent te bekennen. En daarbij acteert de 41-jarige ook nog eens geweldig. 

Kristin Bouchard

In Evil is ze Kristin Bouchard, een psychologe die wordt gevraagd samen met priester in opleiding David Acosta (Mike Colter) en technisch expert Ben Shakir (Aasif Mandvi) gevallen van demonische bezetenheid en wonderen te onderzoeken.

Lees hier alles over de personages en acteurs uit Evil

David Acosta

Kristin gelooft niet in god en staat sceptisch tegenover alle gevallen die ze tegenkomt, maar wanneer ze in haar privé-leven ineens te maken krijgt met allerhande demonen, wordt ze toch aan het twijfelen gebracht. 

Evil is niet bepaald origineel. De serie lijkt bijvoorbeeld sprekend op The X-Files waarin Gillian Anderson als de sceptische wetenschapper Dana Scully precies dezelfde rol speelde.

Uitstekende slechterik

Maar dat mag de pret niet drukken. Evil is leuk genoeg van zichzelf. En af en toe nog best eng ook. Bovendien beschikt de serie over een uitstekende slechterik in de vorm van Leland Townsend die je het bloed onder de nagels vandaan haalt. En tot slot is er nog de aantrekkingskracht tussen Kristin en David die fijn is om naar te kijken. 

Tot nu toe zijn er twee seizoenen gemaakt van Evil en een derde is onderweg. En dat is alleen maar goed nieuws. 

Conclusie

- Niks nieuws onder de zon
+ Goede combinatie van eng en luchtig
+ Katja Herbers is fantastisch

Score

3 van de 5 sterren

Evil

Drama | serie | 2019

Programma logo

    Kijklijst

    Gezien

    Niet leuk

Meer informatie