Zoeken

Films en series bij jouw aanbieders

Handige lijsten

Een bron van inspiratie

Binnenkort te zien!

Wat kun je verwachten de komende tijd?

Laatste nieuws

Blijf op de hoogte

Toon alle resultaten

Checken of skippen: Spaanse misdaadserie El Inocente van Harlan Coben op Netflix

Recensie | 7 maanden geleden | Jeroen de Goeij

Soms onbegrijpelijk, maar onvoorstelbaar verslavend. De Spaanse misdaadserie El Inocente weet wel raad met het boek van Harlan Coben. Maar wees gewaarschuwd: deze miniserie wil je in een keer bingen.

Als zijn vriendin zwanger is, denkt een ex-bajesklant (Mario Casas) dat hij fijn een gezinnetje kan stichten. Maar zijn geluk is van korte duur. Zij (Aura Garrido) krijgt ineens een mysterieus telefoontje, verdwijnt spoorloos en wat volgt is zijn grootste nachtmerrie. Deze 8-delige Spaanse miniserie gaat als een razende van start.

El Inocente

In tv-series is het leven wel vaker een groot complot, maar dit verhaal slaat alles. Wat nieuwe informatie hier, een dode daar, een plotselinge plotwending, een ander personage centraal, flashbacks die de zaak op z'n kop zetten... El Inocente doet alles in overtreffende trap.

En de rode draad? Die raak je kwijt. Wel vaker dan één keer. En soms heb je het gevoel dat de snelheid wordt gebruikt om gaten in het plot te verbergen. 

Maar is dat erg? Dat valt wel mee, want El Inocente is zo verslavend als maar kan. Er is altijd iets nieuws om je aandacht te pakken. 

Veel geweld

Een groter probleem is het geweld en dan vooral het geweld tegen vrouwen. Begrijpelijk dat de bad guy als een echte schurk neergezet wordt, maar moet dat op deze manier? Zo hard en onplezierig? Ongeveer op de helft is El Inocente even niet leuk meer.

Niet denken, maar kijken

Dat ingewikkelde, snelle plot is fantastisch voor de een, om gek van te worden voor de ander. Je moet wel met het verhaal mee en niet teveel denken, want anders is El Inocente een ronduit frustrerende ervaring. Fans van de Amerikaanse thrillerschrijver Harlan Coben weten al langer met welk bijltje er gehakt wordt. 

Harlan Coben

Netflix heeft Harlan Coben voor vijf jaar en maar liefst veertien thrillers gestrikt, vooral omdat zijn boeken over de halve wereld populair zijn. Coben produceert de films en series zelf en beperkt zich niet tot één land. Waarom zou hij ook? Netflix is een echte multinational. 

We hebben eerder al Safe en The Stranger uit Engeland gezien en het spannende The Woods (W glebi lasu) uit Polen. 

El Inocente (gebaseerd op het boek De Onschuldigen) komt dus uit Spanje en binnenkort volgen Gone For Good uit Frankrijk en Stay Close, opnieuw een serie uit Engeland. 

Spaanse misdaadserie

Voor El Inocente werkte Coben samen met de bekende Spaanse regisseur Oriol Paulo, zelf ook een enorme fan van plotwendingen. Misschien ken je hem al?

In 2016 maakte hij met hoofdrolspeler Mario Casas de spannende film Contratiempo (The Invisible Guest), een van de verborgen juweeltjes van Netflix. 

Conclusie

- Soms niet te volgen 
- Soms te gewelddadig 
- Het gaat maar door
+ Maar wel: enorm verslavend!

Rating

IMDb: 8,1
Guidinc. Rating: 4 (van de 5) sterren

Checken of skippen

Checken   

Lees ook: Onze recensie van de spannende Harlan Coben-serie The Woods uit Polen