Zoeken

Films en series bij jouw aanbieders

Handige lijsten

Een bron van inspiratie

Binnenkort te zien!

Wat kun je verwachten de komende tijd?

Laatste nieuws

Blijf op de hoogte

Toon alle resultaten

Turbo Review: de onweerstaanbare documentaire WHAM! op Netflix

Recensie | 2 maanden geleden | Irma Tomas

©
Foto: Netflix
©
Foto: Netflix

De documentaire WHAM! is voor mensen die van WHAM! houden maar ook voor de mensen die helemaal niks weten van George Michael en Andrew Ridgeley. Het is pure vreugde, met een heel klein zwart randje.

Het Verhaal

George Michael en Andrew Ridgeley leerden elkaar kennen toen ze 11 en 12 waren en toen al wilden ze maar één ding: in een bandje spelen. Dat bandje werd WHAM!, en de twee zouden met hun aanstekelijke, energieke popliedjes en frisse, aantrekkelijke voorkomen vanaf 1982 de wereld veroveren. Van Wham Rap via Wake Me Up Before You Go Go naar The Edge of Heaven. Alle hits passeren de revue inclusief geinige beelden van een hele jonge George en Andrew. 

Conclusie

Net als de foto boven dit artikel straalt de documentaire vooral veel plezier uit. Plezier in neonkleuren met hele korte broekjes en aantrekkelijke mannen. WHAM! is opgebouwd aan de hand van de plakboeken van de moeder van Andrew en dat werkt prima. De hele docu bestaat uit archiefbeelden met voice-over van beide heren. Die van Andrew Ridgeley is speciaal voor de film opgenomen, George Michael sprak jaren geleden al eens uitgebreid over WHAM!. Wat overblijft is veel nostalgie en een beeld van een hechte vriendschap. George was nooit zo'n enorme ster geworden zonder de steun van Andrew Ridgeley.

Het zwarte randje heeft te maken met innerlijke worsteling van George Michael als homoseksueel die niet uit de kast durfde te komen en zijn nimmer aflatende onzekerheid. Maar wat op het einde blijft hangen is vooral heel veel vrolijkheid. 

Sterren

4 van de 5

WHAM!

Portret | informatief | 2023

Programma logo

    Kijklijst

    Gezien

    Niet leuk

Meer informatie