Zoeken

Films en series bij jouw aanbieders

Handige lijsten

Een bron van inspiratie

Binnenkort beschikbaar

Wat kun je verwachten de komende tijd?

Guidinc. Awards

Wie gaan er met de prijzen van door?

Laatste nieuws

Blijf op de hoogte

Checken of skippen: Dirty John 2 - The Betty Broderick Story op Netflix

Recensie | 6 maanden geleden | Irma Tomas

©
Foto: Netflix
©
Foto: Netflix

Dan en Betty Broderick hadden zo'n mooi leven kunnen hebben. Maar nu is de een dood en zit de ander in de gevangenis. Hoe dat komt, zie je in Dirty John 2 - The Betty Broderick story.

Seizoen 1 van Dirty John ging over John Meehan die de goedgelovige Debra Newell deed geloven dat hij verliefd was op haar. Maar John bleek in dit waargebeurde verhaal een enge bedrieger die achter haar geld aanzat. 

Dan en Betty Broderick

Voor seizoen 2 vonden de makers het bizarre verhaal van Dan en Betty Broderick geschikt. Het is niet de eerste keer dat de scheiding van het Amerikaanse stel verfilmd wordt, maar wel de beste keer. 

 

Amanda Peet

In acht delen zien we hoe de brave, goedlachse huisvrouw Betty (Amanda Peet) eindigt als een emotioneel wrak, totaal geobsedeerd door haar ex en zijn nieuwe vrouw. Hoe ze hun slaapkamer binnendringt en ze allebei doodschiet. En op het eind begrijp je haar ook nog. 

Niet zwart wit

Dat is het knappe aan dit tweede seizoen van Dirty John. Het is allemaal niet zo zwart en wit. Betty is tegen het einde van de serie totaal van de pot gerukt en niemand kan meer tot haar doordringen. Maar we weten hoe het zo ver kwam. En Dan was natuurlijk een rotzak maar hij bedoelde het ook allemaal niet zo slecht. 

Lees ook: Wat gebeurde er na de moorden met Betty Broderick?

Een fooi

De echte Dirty John in dit verhaal is het scheiding-systeem in de Verenigde Staten. Zoals zoveel vrouwen in de jaren zeventig en tachtig had Betty alles opgegeven om haar man te ondersteunen tijdens zijn studie en carrière. En nu het tijd was om de boel te verdelen, werd ze afgescheept met een fooi. En omdat Dan Broderick een bekende advocaat was, kon Betty bijna niemand vinden die bereid was haar behoorlijk te verdedigen. Hoe frustrerend moet dat zijn?

Christian Slater

Amanda Peet en Christian Slater spelen fantastische rollen. Vooral Amanda, die Betty speelt met een soort maniakale glimlach op haar gezicht geplakt, is geweldig overtuigend. Het is lang geleden dat we Christian Slater ergens zagen, maar deze rol smaakt zeker naar meer. 

Pijnlijk blijft dat dit hele verhaal zo anders had kunnen lopen, als de twee echtelieden net iets andere beslissingen hadden genomen, had dat heel wat kapot gemaakte levens gescheeld. 

Conclusie

+ Goed geacteerd
+ Veel meer dan de soap die het op het eerste gezicht lijkt
- Soms is Betty iets te veel om aan te kunnen

Score 

IMDb: 8,0
Rotten tomatoes: 89% van de critics
Guidinc: 4 van de 5 sterren

Programma logo

    Kijklijst

    Gezien

Meer informatie