Zoeken

Films en series bij jouw aanbieders

Handige lijsten

Een bron van inspiratie

Binnenkort te zien!

Wat kun je verwachten de komende tijd?

Laatste nieuws

Blijf op de hoogte

Toon alle resultaten

Turbo Review: griezelen met A Classic Horror Story op Netflix

Recensie | 4 maanden geleden | Jorrit van Broekhoven

Italië is het land van horrormeesters als Dario Argento en Lucio Fulci. Maar ja, dan hebben we het over de jaren zeventig. Heeft het land anno 2021 nog wat huiveringwekkends te bieden? A Classic Horror Story laat zien van wel.

Verhaal

Op weg naar haar ouders krijgt Elisa een lift van een carpoolcamper met een bont gezelschap aan reizigers. Na een ongeluk stranden ze in een vreemd bos in het zuiden van Italië, waar ze belanden in een waar horrorscenario. Zullen ze worden geofferd in een bizar ritueel, of is er een uitweg? 

Conclusie

De makers van A Classic Horror Story steken hun inspiratie niet onder stoelen of banken. De film is een ode aan genreklassiekers als A Texas Chainsaw Massacre en ademt de sfeer van Midsommar, maar is tegelijkertijd een persiflage, zoals The Cabin in the Woods. Technisch is de film voortreffelijk, met mooi camerawerk en oogstrelende sets. Zelfs de acteurs doen het prima. Helaas stort de opzet na het eerste uur als een kaartenhuis ineen. De spanning verdwijnt, het wordt een beetje flauw en dan is anderhalf uur ineens toch te lang voor deze film.

Opmerkelijk

Regisseurs Roberto De Feo en Paolo Strippoli krijgen je aardig aan het huiveren, maar brengen eigenlijk niet zoveel gruwelijks in beeld. De kracht van suggestie is vele malen sterker dan die van expliciete horror, en dat werkt vooral tijdens het eerste uur voortreffelijk. Grappig is dat de makers via een van de personages nog wat kritiek leveren op de trieste staat van de Italiaanse filmindustrie.

Lees ook: De tien engste maniakale horrorfilms op Netflix

Score

3 van de 5 sterren 

Checken of skippen?

Checken

A Classic Horror Story

Horror | film | 2021

Programma logo

    Kijklijst

    Gezien

    Niet leuk

Meer informatie