Zoeken

Films en series bij jouw aanbieders

Handige lijsten

Een bron van inspiratie

Binnenkort te zien!

Wat kun je verwachten de komende tijd?

Guidinc. Awards

2 december live om 20:30. Kijk hier of op kanaal 13 van Ziggo.

Laatste nieuws

Blijf op de hoogte

Toon alle resultaten

Checken of Skippen: Clarkson's Farm op Amazon Prime Video

Recensie | 5 maanden geleden | Irma Tomas

©
Foto: Amazon Prime Video
©
Foto: Amazon Prime Video

In de serie Clarkson's Farm volgen we Jeremy Clarkson van Top Gear een jaar lang terwijl hij boer wordt. En dat is een hele belevenis.

Jeremy Clarkson verdiende bakken met geld met Top Gear en daarmee kocht hij in 2008 een boerderij in de Cotswolds, een prachtig heuvelachtig gebied in het midden van Engeland. Hij liet een plaatselijke boer de boerderij runnen, maar wanneer de boer in kwestie hem meedeelt dat hij met pensioen gaat, besluit Clarkson, niet gehinderd door enige kennis, de boel zelf te gaan runnen. Een mooie aanleiding voor een tv-serie. 

Lamborghini-tractor

En dus koopt Clarkson een absurd grote Lamborghini-tractor en gaat hij aan de slag om al snel te ontdekken dat het boerenleven niet meer zo simpel is als het misschien vroeger was. Alleen al voor het bedienen van een zaaimachine heb je bijna een universitaire graad nodig. Het is een beetje de vraag hoeveel van de serie gescript is om de boel op te leuken, maar dat maakt niet zoveel uit. Clarkson's farm is ontzettend leuk. 

Blaffende drone

Jeremy Clarkson zelf is vermakelijk. Hij heeft geen zin om een herder te betalen voor zijn kudde schapen en zet in plaats daarvan een drone in die hondengeluiden maakt. Dat werkt 1 keer heel goed, maar daarna hebben de schapen maling aan zijn geweldige vondst. Hij opent een winkeltje bij de boerderij maar heeft alleen maar aardappelen in de verkoop en hij verpest het inzaaien van zijn land doordat hij niet het geduld heeft om rechte lijnen te rijden met zijn achterlijk dure tractor. 

Kaleb

Maar de show wordt in Clarkson's Farm gestolen door een paar lokale helden. Mijn persoonlijke favoriet is de 21-jarige Kaleb die wel alles weet van het boerenleven en totaal niet bang is om de grote Jeremy Clarkson keihard de les te lezen. Een ander is Gerald, die o.a. muurtjes repareert en voortdurend verhalen vertelt terwijl werkelijk niemand de man verstaat. 

Conclusie

- Soms voelt de serie gescript
+ Het is hartstikke leerzaam en er valt veel te lachen
+ Dit is een grote reclamespot voor het boerenleven en het platteland. 

Score

IMDb: 9,3
Rotten Tomatoes 100% (audience score)
Guidinc: 4 van de 5 sterren

Wil je een abonnement op Amazon Prime? Dan kun je hier terecht