Zoeken

Films en series bij jouw aanbieders

Handige lijsten

Een bron van inspiratie

Binnenkort te zien!

Wat kun je verwachten de komende tijd?

Laatste nieuws

Blijf op de hoogte

Toon alle resultaten

Turbo Review: Choose or Die op Netflix

Recensie | 1 maand geleden | Jorrit van Broekhoven

©
Foto: Netflix
©
Foto: Netflix

De horrorfilms van Netflix zijn geen echte hoogvliegers, maar meestal best aardig voor een avondje in het weekend. Soms zit er echter een echte zeperd bij. De retro-computerhorrorfilm Choose or Die is er overduidelijk een van de tweede categorie.

Het verhaal

Studente Kayla (Iola Evans) verdient bij als schoonmaakster en woont in een groezelig flatje met haar verslaafde moeder en een enge huisbaas. Een lichtpuntje is haar vriend Isaac (Asa Butterfield, bekend uit Sex Education), een programmeur met een voorliefde voor retro computers en computerspellen. De vrienden ontdekken het spel CURS>R uit de jaren tachtig, dat een geldprijs belooft aan degene die het helemaal uitspeelt. Dan blijkt dat het spel op een nare manier rommelt met de werkelijkheid van de speler en begint er een boel ellende.

Lola Evans en Asa Butterfield in Choose or Die

Conclusie

Choose or Die begint met een aardig idee en een best goed getroffen naargeestige sfeer, maar ontspoort al snel volledig in een chaos van onlogische scènes en regelrechte onzin. De makers hadden duidelijk een klein budget, wat zich wreekt in de matige special effects, maar dat is geen reden om met een zwak scenario op de proppen te komen. Het lijkt wel alsof er eerst een paar leuke sets is geregeld - een leegstaande kantoorverdieping, een fraai huis met zwembad - en er daarna pas een verhaal omheen is verzonnen. De film werd opgenomen in Londen, dat om de een of andere reden moet doorgaan voor een niet nader genoemde Amerikaanse stad. Ook dat is geen moment overtuigend.

Opmerkelijk

Horrorfans verheugden zich op Choose or Die omdat Rogert Englund op de titelrol staat. Englund speelde de moordlustige Freddy Krueger in de filmserie Nightmare on Elm Street, die een plekje veroverde naast andere iconische griezels als Jason Voorhees, Michael Myers en Leatherface. Fans van de acteur worden echter teleurgesteld, wat in Choose or Die is alleen Englunds stem te horen. O ja, en er hangt een Nightmare on Elm Street poster op Isaacs kamer. Een beetje karig dus.

Score

1½ uit 5 sterren

Choose or Die

Drama | film | 2022

Programma logo

    Kijklijst

    Gezien

    Niet leuk

Meer informatie