Zoeken

Films en series bij jouw aanbieders

Handige lijsten

Een bron van inspiratie

Binnenkort te zien!

Wat kun je verwachten de komende tijd?

Guidinc. Awards

Alle info op een rijtje

Laatste nieuws

Blijf op de hoogte

Checken of Skippen: thriller Bajocero (Below Zero) op Netflix

Recensie | 3 maanden geleden | Irma Tomas

©
Foto: Netflix
©
Foto: Netflix

In de Spaanse thriller Bajocero (Engelse titel: Below zero) is het inderdaad heel koud. En er vloeit veel bloed. 

Het gaat er meteen vanaf het begin pittig aan toe in Bajocero wanneer iemand, nadat ie eerst tot moes is geslagen, levend wordt begraven door een in het zwart geklede, onbekende dader. Dat zet de toon voor de rest van de film waarin alles gaat om een gevangenentransport. 

Gevangenen

Politieman Martín (Javier Gutiérrez) heeft alle pech van de wereld in zijn eerste klus. Hij moet met een collega een aantal gevangenen transporteren naar een andere gevangenis. De collega in kwestie waarschuwt hem al dat het een koude klus zal worden, eentje waarbij hun 'ballen ervan af zullen vriezen'. 

Martín vecht voor z'n leven

Maar dat is lang niet het ergste wat de twee politiemannen zal overkomen. Onderweg wordt het transport overvallen door een man die het blijkt te hebben voorzien op een van de inzittenden. En dat betekent dat Martín moet vechten voor zijn leven en dat geldt net zo goed voor de criminelen. 

Wie is de dader?

De eerste veertig minuten van Bajocero zijn behoorlijk onderhoudend. Want wie is toch de man die zo volhardend en nietsontziend te werk gaat? En waarom? In het midden zakt de film een beetje in om tegen het einde weer lekker door te pakken. De ontknoping is wat cliché maar daar kijken we graag overheen. 

Beklemmend

Het is moeilijker om over de nogal talrijke ongeloofwaardigheden heen te kijken. Wat dat betreft hebben de makers er een potje van gemaakt. Want waarom bellen de politiemannen bijvoorbeeld niet gewoon met hun mobieltje naar collega's wanneer het transport wordt overvallen? Dan had alle ellende die volgt, voorkomen kunnen worden. Bajocero slaagt er wel goed in om een beklemmende sfeer neer te zetten en dat is meegenomen bij een thriller. 

Conclusie

- ongeloofwaardig
- te lang
+ vermakelijke pulp
+ best spannend

Score

IMDb 6,2
Rotten Tomatoes (audience score) 51%
Guidinc. Rating: 3 (van de 5)

Checken of Skippen?

Oordeel: checken

Bajocero

actie | film | 2021

Programma logo

    Kijklijst

    Gezien

    Niet leuk

Meer informatie