Zoeken

Films en series bij jouw aanbieders

Handige lijsten

Een bron van inspiratie

Binnenkort te zien!

Wat kun je verwachten de komende tijd?

Laatste nieuws

Blijf op de hoogte

Toon alle resultaten

Checken of Skippen: De Netflix-serie Maid

Recensie | 2 jaren geleden | Irma Tomas

©
Foto: Netflix
©
Foto: Netflix

De Amerikaanse serie Maid is een bak vol ellende, maar dan wel heel mooi geacteerde ellende. 

De serie Maid begint met de 23-jarige Alex (Margaret Qualley) die in het holst van de nacht de trailer -die ze deelt met drankverslaafde vriend Sean (Nick Robinson)- ontvlucht. Alex wil een beter leven voor zichzelf en haar twee jaar oude dochtertje Maddy (Rylea Nevaeh Whitter). Dat nieuwe leven moet ze opbouwen vanuit een opvanghuis voor mishandelde vrouwen en we kunnen je nu al zeggen dat dat niet gaat meevallen. 

Hulpverlening

Gedurende 10 afleveringen, gebaseerd op het boek Maid: Hard Work, Low Pay, and a Mother's Will to Survive van Stephanie Land krijgt Alex te maken met pech op ellende op tegenvallers. Ze heeft geen cent te makken en moet haar weg zien te vinden in het ingewikkelde web van hulpverleningsinstanties, die ongetwijfeld met de beste intenties zijn opgezet maar die in de praktijk voor geen meter werken. Om toch nog iets te verdienen gaat Alex werken als schoonmaakster in de huizen van rijke mensen. 

Bipolair

Alsof het leven van Alex nog niet gecompliceerd genoeg is, komen daar de moeizame relaties die ze heeft met haar bipolaire moeder Paula (Andie McDowell) en vader Hank (Billy Burke) bij. Af en toe kan de ellende je als kijker iets teveel worden. Zoveel pech heeft toch niemand in het leven? Maar al met al geeft Maid een aangrijpend kijkje in het leven van arme mensen in de VS en hoe moeilijk het is om daaruit te komen. En gelukkig worden we op het eind beloond met een sprankje hoop. 

Maddy

De acteerprestaties in Maid zijn fenomenaal. Normaal is deze recensent geen fan van kinderacteurs, maar Rylea Nevaeh Whitter, het meisje dat de kleine Maddy speelt, is zo ongelooflijk goed, dat ze totaal geloofwaardig is als dochter van Margaret Qualley, die ook al zo goed is. Leuk weetje: Margaret is de dochter van Andie McDowell die in deze serie dus haar moeder speelt. 

Conclusie

- Heel veel ellende
- Zoveel ellende dat het soms ongeloofwaardig wordt (maar aangezien de serie op een echt gebeurd verhaal is gebaseerd, is het toch geloofwaardig) 
+ Fantastische acteerprestaties
+ Een interessant kijkje in de wereld van onderklasse in Amerika

Score

IMDb: 8,6
Rotten Tomatoes: 88% (audience score)
Guidinc.: 4 van de 5 sterren