Zoeken

Films en series bij jouw aanbieders

Handige lijsten

Een bron van inspiratie

Binnenkort te zien!

Wat kun je verwachten de komende tijd?

Guidinc. Awards

Alle info op een rijtje

Laatste nieuws

Blijf op de hoogte

Checken of Skippen: de misdaadserie Capitani op Netflix

Recensie | 3 maanden geleden | Irma Tomas

©
Foto: Netflix
©
Foto: Netflix

In de Luxemburgse serie Capitani moet rechercheur Luc Capitani een moord en een vermissing oplossen in een klein dorpje waar van alles aan de hand is.

Luc Capitani (Luc Schiltz) is zo'n rechercheur die je wel vaker ziet in misdaadseries. Hij is getormenteerd door een gebeurtenis uit zijn verleden, lacht zelden, maar is gelukkig wel goed in het oplossen van misdrijven, al heeft ie nu wel een hele ingewikkelde aan z'n broek hangen. 

Moord op 15-jarige meisje

De rechercheur wordt naar een klein dorpje in het noorden van Luxemburg gestuurd omdat daar het lichaam van een 15-jarig meisje is gevonden in het bos en dat haar tweelingzus wordt vermist. Capitani besluit dat dit een makkelijk klus gaat worden en laat geen versterking komen; dit lost hij wel op met de plaatselijke politiemensen onder wie de jonge slimme Elsa Ley (Sophie Mousel). 

Drugshandel

Vrij rap krijgen Capitani en Elsa boven water dat de dood van Jenny het topje van de misdaadijsberg is. Er is een levendige drugshandel, iedereen heeft iets te verbergen en de militairen die oefeningen doen in het bos zouden ook wel eens iets op hun kerfstok kunnen hebben, net zoals Luc Capitani zelf. 

Luc Capitani

Die Capitani is trouwens een vrij onuitstaanbaar en nors type. De man gaat zo lomp te werk dat hij in het echte leven waarschijnlijk na dag 1 zou worden ontslagen. Het is een wonder dat hij niet met pek en veren wordt weggejaagd uit het dorp. Dan maar een onopgeloste moord. 

30 minuten

De serie bestaat uit een flinke 12 afleveringen, maar die duren maar 30 minuten per stuk dus je bent er zo doorheen. Het is ook heel slim dat iedere episode eindigt met een mini-cliffhanger waardoor je door wilt met kijken. 

Conclusie

- De serie is af en toe wat klunzig
- Tegen het einde wordt het zo ingewikkeld dat het moeilijk is om er nog chocola (of een Luxemburgse lekkernij) van te maken
+ Leuk om eens een Luxemburgse serie te zien want veel weten we niet van het land.
+ Omdat de afleveringen lekker kort zijn, wordt het niet saai

Score

IMDb: 7.1
Guidinc.: 3 van de 5 sterren

Checken of skippen?

Checken. Al was het alleen maar om eens naar de Luxemburgse taal te luisteren. 

 

Capitani

misdaad | serie | 2019

Programma logo

    Kijklijst

    Gezien

    Niet leuk

Meer informatie