Zoeken

Films en series bij jouw aanbieders

Handige lijsten

Een bron van inspiratie

Binnenkort te zien!

Wat kun je verwachten de komende tijd?

Laatste nieuws

Blijf op de hoogte

Toon alle resultaten

Checken of Skippen: het moordverhaal van Candy op Disney+

Recensie | 1 maand geleden | Irma Tomas

©
Foto: Disney+
©
Foto: Disney+

We zitten als wereld op de piek van de true crime-gekte. De nieuwste aanwinst op dit gebied is Candy op Disney+ met Jessica Biel in de hoofdrol. En deze vijfdelige serie is zeker niet de slechtste van het stel.

Dit artikel kwam tot stand in samenwerking met Disney+

Abonneer je nu op Disney+

Het laatste jaar worden we door de streamingdiensten overspoeld met moord en doodslag in documentaires, films en series. Of dat nu een goed of een slecht teken is wat betreft de mensheid weet ik niet, maar voor de liefhebbers is het smullen geblazen. We hebben nog maar net de serie over Jeffrey Dahmer en The Watcher op Netflix achter de kiezen of Disney+ geeft ons Candy

Jessica Biel

Candy is in dit geval de perfecte Texaanse huisvrouw Candy Montgomery (Jessica Biel). Candy runt haar huishouden met man en twee kinderen moeiteloos. Daarnaast gaat ze naar de kerk en is ze uiterst populair bij de andere huisvrouwen in het dorp. Er is maar een aspect in haar leven dat Candy dwarszit. Ze leeft in een sleur met een aardige maar saaie man die geen interesse heeft in seks. En dé manier om dat op te lossen is natuurlijk een affaire. 

41 keer

Ze kiest Allan Gore (Pablo Schreiber), de echtgenoot van Betty (Melanie Lynskey). Hij is ook wel in voor een avontuurtje want Betty is een enorme suffe zeur. Een tijdlang gaat alles prima totdat Candy naar het huis van Betty gaat en haar met 41 slagen van een bijl op gruwelijke wijze vermoord. Ja, dit is echt gebeurd!

De jaren '80

En daarna houdt het nog niet op met de rarigheden. Het verhaal van Candy en Betty speelde zich al af in 1980, maar de zaak blijft de gemoederen bezighouden. Op HBO MAX verschijnt volgend jaar de miniserie Love & Death met Elizabeth Olsen in de hoofdrol als Candy.

Pure verveling

Olsen krijgt er een kluif aan om het beter te doen dan Jessica Biel die de rol van levendige, ideale huisvrouw met een donker randje perfect speelt. Candy geeft ook een prachtig beeld van het leven in de saaie Amerikaanse buitenwijken in de jaren tachtig waarin helemaal niks gebeurt en huisvrouwen zich een ongeluk verveelden. Een duidelijk motief voor de brute uitbarsting van Candy Montgomery geeft de serie niet, maar misschien is dat wat pure verveling met sommige mensen doet. Op deze manier gebeurde er toch iets spannends in het leven van Candy.

Sterren 

3 van de 5

Checken of Skippen?

Checken

Abonneer je nu op Disney+

Candy

Biografie | serie | 2022

Programma logo

    Kijklijst

    Gezien

    Niet leuk

Meer informatie