Zoeken

Films en series bij jouw aanbieders

Handige lijsten

Een bron van inspiratie

Binnenkort te zien!

Wat kun je verwachten de komende tijd?

Laatste nieuws

Blijf op de hoogte

Toon alle resultaten

Turbo Review: de Deense serie Borgen: Power and Glory op Netflix

Recensie | 20 dagen geleden | Irma Tomas

©
Foto: Netflix
©
Foto: Netflix

Na bijna tien jaar is Birgitte Nyborg terug en gelukkig maar! Dit nieuwe seizoen van Borgen is minstens zo goed als de vorige drie.

Het verhaal
Birgitte Nyborg (Sidse Babett Knudsen) was de eerste vrouwelijke minister van Denemarken maar in Borgen: Power & Glory is ze minister van Buitenlandse zaken. Ze is gescheiden en heeft een wat moeizame relatie met haar kinderen omdat ze in hun jeugd voornamelijk aan het werk was. Haar ministerspost is bepaald geen makkie, zeker niet wanneer een flinke voorraad olie wordt ontdekt in Groenland dat behoort tot het koninkrijk Denemarken. 

Al gauw zit Birgitte tot over haar oren in de problemen met de Groenlanders, de Russen, de Chinezen, de Amerikanen en met haar eigen partijleden. En om maar aan de macht te blijven maakt de ooit zo idealistische minister haar handen heel erg vuil.

Conclusie
Het is fijn om Birgitte Nyborg na al die tijd terug te zien. En het is bijzonder knap dat de makers er ook dit keer weer een prachtig seizoen van hebben gemaakt met behalve Birgitte Nyborg ook andere goeie personages. Het verhaal is af en toe complex maar voelt ook behoorlijk realistisch en als Borgen: Power and Glory iets duidelijk maakt is het wel hoe lastig het is om als politicus eerlijk te blijven. Macht is een onweerstaanbare kracht. 

Score
4 van de 5 sterren