Zoeken

Films en series bij jouw aanbieders

Handige lijsten

Een bron van inspiratie

Binnenkort te zien!

Wat kun je verwachten de komende tijd?

Laatste nieuws

Blijf op de hoogte

Toon alle resultaten

Turbo Review: vliegtuighorror in de Netflix-film Blood Red Sky

Recensie | 4 maanden geleden | Jorrit van Broekhoven

In deze Duits-Amerikaanse Netflix-thriller loopt een vliegtuigkaping anders dan gepland. Nou zien we dat wel vaker in de film, maar dit keer is de reden wel heel bijzonder. Het is tegelijk de kracht en de zwakte van Blood Red Sky.

Verhaal

Nadja vliegt met haar zoontje naar Amerika, waar ze moet worden behandeld voor een zeldzame aandoening. Boven de Atlantische Oceaan wordt de vlucht echter gekaapt door een internationaal gezelschap van schurken. Die hebben hun handen vol aan Nadja, want juist door haar bijzondere medische conditie is zij een geduchte tegenstander.

Conclusie

Het duurt een lange veertig minuten voordat we te zien krijgen wat er nu eigenlijk aan de hand is met Nadja, en ook dan komt het niet echt als een verrassing. Bovendien heeft de film dan nog bijna anderhalf uur te gaan. De vaart gaat steeds verloren door lange flashbacks die moeten verklaren wat er met Nadja aan de hand is. Omdat de hele vlucht zelf ook nog eens als een lange  flashback wordt verteld, maakt het de film knap vermoeiend.

Opmerkelijk

Het leukste aan Blood Red Sky zijn eigenlijk nog de kapers, die een belachelijk plan hebben met hun terreurdaad. Er zit een lekkere psychopaat tussen, een paar bekende gezichten (zoals Dominic Purcell uit Prison Break), en allemaal zijn ze meedogenloos. Het verhaal zou zeker baat hebben gehad bij wat meer harde humor, maar dat is misschien teveel gevraagd in een Duitse film.

Score

3 van de vijf sterren

Checken of skippen?

Skippen

Blood Red Sky

Actie | film | 2021

Programma logo

    Kijklijst

    Gezien

    Niet leuk

Meer informatie