Zoeken

Films en series bij jouw aanbieders

Handige lijsten

Een bron van inspiratie

Binnenkort te zien!

Wat kun je verwachten de komende tijd?

Laatste nieuws

Blijf op de hoogte

Toon alle resultaten

Turbo Review: ijzersterke gevangenisserie Black Bird op Apple TV+

Recensie | 1 maand geleden | Jorrit van Broekhoven

©
Foto: Apple
©
Foto: Apple

Black Bird heeft aan zes delen genoeg om een pakkend, spannend en bij vlagen ontroerend verhaal te vertellen dat je op het puntje van je stoel houdt. De miniserie is met veel zorg gemaakt en werd vooral perfect gecast en geacteerd. Zo wordt het nog eens wat met Apple TV+!

Het verhaal

James Keene is de zoon van een politieman, maar bewandelt het slechte pad. Als hij de gevangenis indraait heeft de FBI een voorstel voor hem. James kan op vrije voeten komen als hij zich laat overplaatsen naar een gevangenis voor geesteszieke criminelen en belastend bewijsmateriaal ontlokt aan seriemoordenaar Larry Hall, die op het punt staat om vrij te komen. In de inrichting is James grotendeels aan zijn lot overgelaten, en Larry Hall is nu niet echt een heerschap waar je heel close mee wilt worden.

Taron Egerton als James 'Jimmy' Keene in Black Bird

Conclusie

Het verhaal van Black Bird is zo spannend dat je haast niet kunt geloven dat het echt gebeurd is. De miniserie is gebaseerd op de autobiografische roman 'In with the Devil' van James Keene, en wordt lekker compact verteld. Hoofdrolspeler Taron Egerton doet het uitstekend en heeft sinds Rocketman duidelijk heel wat uurtjes in de sportschool doorgebracht. Maar echt briljant is de casting van Paul Walter Hauser als seriemoordenaar Larry Hall. Achter het uiterlijk van de vriendelijke reus schuilt een man die vreselijke dingen heeft gedaan, en dat weet Hauser perfect over te brengen. Je kunt de acteur kennen als de domme bodyguard uit I, Tonya of van zijn titelrol in Clint Eastwoods Richard Jewell, en een nominatie voor een Emmy Award lijkt ons zeer op zijn plaats.

Paul Walter Hauser als Larry Hall in Black Bird

Opmerkelijk

Heel fijn is ook de rol van Ray Liotta als de vader van James. De hoofdrolspeler uit Martin Scorseses meesterwerk Goodfellas is in Black Bird te zien in een van zijn laatste rollen, een gebroken man met de nodige gezondheidsproblemen. Liotta overleed afgelopen voorjaar op 67-jarige leeftijd en Black Bird is een waardig afscheid.

Ray Liotta als James 'Big Jim' Keene in Black Bird

Score

4 van de 5 sterren

Black Bird

Misdaad | serie | 2022

Programma logo

    Kijklijst

    Gezien

    Niet leuk

Meer informatie