Zoeken

Films en series bij jouw aanbieders

Handige lijsten

Een bron van inspiratie

Binnenkort te zien!

Wat kun je verwachten de komende tijd?

Guidinc. Awards

Alle info op een rijtje

Stem nu!

Nomineer jouw favoriete filmquote!

Laatste nieuws

Blijf op de hoogte

Checken of Skippen: de dramaserie Behind Her Eyes op Netflix

Recensie | 2 maanden geleden | Irma Tomas

©
Foto: Netflix
©
Foto: Netflix

Behind her eyes is nogal een bijzonder geval. Maar wat je er ook van vindt, de Britse dramaserie is in ieder geval verrassend.

Alleenstaande moeder Louise (Simona Brown) gaat op een avond wat drinken met een vriendin. Wanneer de vriendin toch niet kan komen, raakt ze aan de praat met een aantrekkelijke man. De avond eindigt met een zoen. Niks aan de hand zou je zeggen, ware het niet dat Louise de volgende dag ontdekt dat diezelfde aantrekkelijke man haar nieuwe baas is. Precies, gênant. 

David is getrouwd

De twee besluiten over het voorval heen te stappen, maar dat lukt niet erg, want voor je het weet liggen ze toch bij elkaar in bed. En het blijft natuurlijk niet bij liggen. Problematisch omdat David (Tom Bateman) niet alleen de baas van Louise is, maar ook nog eens getrouwd.

Adele en Louise

Louise maakt ook al snel kennis met Adele (Eve Hewson), de vrouw van David en het klikt ook nog tussen de twee. Zo raakt Louise verzeild in een affaire met David en een vriendschap met Adele. En op verzoek van de laatste mag David van niets weten. Wat je noemt een ongemakkelijke situatie

Lees ook: De actrice die Adele speelt, heeft een idioot bekende vader (op wie ze niet erg lijkt)

Lijken in de kast

Als het daarbij zou blijven, was er niet zoveel aan de hand geweest, maar dit is nog maar het begin van alle gebeurtenissen waarin Louise verzeild raakt met het ogenschijnlijk perfecte echtpaar. David en Adele hebben niet een lijk in de kast, hun hele zolder ligt volgestouwd met spreekwoordelijke lijken. 

Wat???

In de laatste twee afleveringen (van de zes) neemt Behind her eyes ineens een heel andere wending en kijk je plots naar een andere serie dan waar je aan begon. De laatste 10 minuten wordt het zelfs ronduit idioot. En eigenlijk is dat best wel lekker. 

Conclusie

- Komt langzaam op gang
+ Zeldzaam om zo verrast te worden door een serie
+ De twee hoofdrolspeelsters zijn bijzonder goed

Score

IMDb: 7,1
Guidinc.: 3 van de 5 sterren

Checken of Skippen?

Checken. In deze oersaaie, geestdodende, eentonige, kleurloze en afstompende tijd is het fijn om even wakker te worden geschud. 

Behind her eyes

drama | serie | 2021

Programma logo

    Kijklijst

    Gezien

    Niet leuk

Meer informatie