Zoeken

Films en series bij jouw aanbieders

Handige lijsten

Een bron van inspiratie

Binnenkort te zien!

Wat kun je verwachten de komende tijd?

Laatste nieuws

Blijf op de hoogte

Toon alle resultaten

Checken of Skippen: de thriller Beckett op Netflix

Recensie | 11 maanden geleden | Irma Tomas

©
Foto: Netflix
©
Foto: Netflix

In de thriller Beckett heeft John David Washington nogal wat uithoudingsvermogen nodig. Hij rent de hele film voor zijn leven. Maar wie zit er achter hem aan?

Voordat Beckett begint met rennen is hij samen met vriendin April (Alicia Vikander) op vakantie in Griekenland. Dat eerste kwartier kun je net zo goed overslaan want dat bestaat uit oninteressante en vaak onbegrijpelijke conversaties tussen de twee. 

Actie

Maar dan valt Beckett, onderweg naar een B&B, in slaap achter het stuur waarna de auto met hem en April van de weg afschiet, pardoes een verlaten huis binnen. April is dood, maar Beckett heeft geluk, hij komt ervan af met een zere arm. En dan is het over met dat oeverloze geouwehoer en kunnen we aan de actie beginnen. 

Op de vlucht

Wanneer Beckett een paar dagen later nog eens bij het verlaten huis gaat kijken, wordt hij zomaar beschoten door een blonde vrouw en een politieagent. Beckett slaat op de vlucht en houdt daar niet meer mee op tot de film is afgelopen. Het is alleen de vraag waarom de Grieken hem dood willen hebben. 

Lopend

Beckett voelt aan als een complotfilm uit de jaren zeventig met alle bijbehorende paranoia. Wie kan hij vertrouwen en wie niet? Leuk wel. Ook geinig is dat hij bijna alles te voet doet. Geen cliché auto-achtervolgingen, maar een man die zijn achtervolgers op het Griekse platteland lopend probeert af te schudden (terwijl hij steeds erger is toegetakeld). Bovendien zie je op die manier nog iets van de omgeving. Al met al maakt het Beckett tot een aardige maar ook wel vergeetbare film. 

Conclusie

+ Spannend
+ Het is leuk om samen met de hoofdpersoon het mysterie te ontrafelen
- De film heeft een valse start
- Je leert de hoofdpersoon niet goed kennen en dat is belangrijk om mee te leven

Score

IMDb: 5,6
Rotten Tomatoes: 31% (audience score)
Guidinc.: 3 van de 5 sterren

Checken of Skppen?

Checken